Budu otcem a chci zkusit Wimbledon, potvrdil šampion Nadal

- Marek Bartošík

Kolem Rafaela Nadala je po jeho čtrnáctém triumfu na Roland Garros pořádně živo. Kvůli velké bolesti v chodidle hrál legendární Španěl na pařížské antuce s lokálním umrtvením, což vyvolalo debaty, jestli si zdravotní potíže nevynutí pauzu od turnajů. Šestatřicetiletý Nadal však dnes na tiskové konferenci na Mallorce potvrdil, že se stav jeho chodidla zlepšil a že chce startovat na Wimbledonu. A vyjádřil se také k významné novině v jeho soukromém životě!

„Pokud vše půjde dobře, stanu se otcem. Nejsem zvyklý mluvit o svém soukromém životě, raději ho držím v ústraní,“ řekl Rafael Nadal, který se v říjnu 2019 oženil s dlouholetou přítelkyní Maríou Franciscou Perellovou.

Dvaadvacetinásobný grandslamový vítěz potěšil své fanoušky také tím, že se velmi pravděpodobně zúčastní grandslamového Wimbledonu, který vypukne v pondělí 27. června.

„Tento týden už jsem necítil takovou bolest. Mým záměrem je zkusit odehrát Wimbledon,“ uvedl s opatrným optimismem čtvrtý hráč žebříčku ATP, jenž má za sebou tréninky na travnatých dvorcích na Mallorce.

Nadal se v pondělí přesune do Londýna, kde chce odehrát exhibici v Hurlinghamu. Posléze už zaměří pozornost do All England Clubu, v němž se radoval z trofeje v letech 2008 a 2010. Při své poslední účasti v roce 2019 skončil v semifinále na raketě Rogera Federera, o rok dříve padl v epickém semifinále s pozdějším šampionem Novakem Djokovičem.

Španělský matador letos opanoval kromě Roland Garros i lednové Australian Open. Do Londýna tedy odcestuje poprvé v kariéře s vědomím, že stále může získat kalendářní grandslam.