Drama ve třetím setu zvládla na jedničku. Bojovala jsem a příležitosti přišly, měla radost Plíšková

- Jan Vojkůvka

Středeční osmifinále na turnaji WTA v Berlíně mohlo být pro Karolínu Plíškovou konečnou zastávkou na její pouti. Třetí set se totiž dlouho vyvíjel pro českou hráčku velmi špatně. Situaci se dvěma brejkboly soupeřky za stavu 2:4, stejně jako hrozbu vyřazení při skóre 3:5, však zvládla na jedničku a bitvu s Biancou Andreescuovou otočila. Vítězství 6:4, 2:6, 7:6(7) se však nerodilo snadno.

Už před zápasem Plíšková tušila, že ji nečeká nic snadného. Andreescuová je sice ve světovém žebříčku až na 69. místě, ale je bývalou světovou čtyřkou a nebýt vleklého zranění po životní sezoně 2019, kdo ví, kde by se dnes nacházela.

„Bianca je supertěžká soupeřka, která dokáže zahrát prakticky cokoliv. Hraje velmi rychlé slajzované údery, umí velmi dobře podávat, chodit k síti. A v tomto utkání předvedla od všeho něco,“ ohodnotila česká hráčka výkon své soupeřky, kterou zdolávala více než dvě hodiny.

„Jsem na sebe hodně pyšná, že jsem byla schopná zápas otočit na svou stranu, protože jsem ve třetím setu prohrávala. Ve druhém i třetím setu byla o něco lepší, ale dál jsem bojovala a nakonec jsem příležitosti dostala,“ uvedla Plíšková.

Klíčové bylo, že se české tenistce povedlo odvrátit oba brejkboly za stavu 2:4 a nijak ji nerozhodil ani stav 3:5. V deváté hře si podržela podání a následně v desátém gemu konečně Kanaďanku brejknula. Následně se Plíškové povedlo odvrátit další dva brejkboly a vynutila si tiebreak. V jeho dramatické koncovce nakonec využila v pořadí třetí mečbol za stavu 8:7.

„Vždy věřím, že bez ohledu na skóre dokážu gem otočit. I když je to 15:40 nebo 0:40, mohu předvést dva rychlé a dobré servisy a jsme na shodě. Samozřejmě je potřeba mít i štěstí, být soustředěná a čekat na šance. A já si jich dnes pár vypracovala.“

Plíšková, která po zlomenině ruky neprožívá zrovna ideální rok, se na své oblíbené trávě prokousala do svého druhého letošního čtvrtfinále. O vyrovnání sezónního maxima, kterým je semifinále ze Štrasburku, si zahraje v pátek se světovou třináctkou Cori Gauffovou.