Wimbledon bude (opět) bez Thiema. Rakušan upřednostní alternativní program

- Marek Bartošík

Jeho comeback nejde ani trochu podle plánů. Dominic Thiem hledá od svého návratu na kurty po zranění pravého zápěstí stále formu, letos nevyhrál ani jedno ze sedmi utkání, do nichž nastoupil. Osmadvacetiletý Rakušan se nyní rozhodl podruhé za sebou odhlásit z grandslamového Wimbledonu, což není překvapující krok. Tráva je totiž nejméně oblíbeným povrchem Thiema, jenž se loni zranil právě na zeleném pažitu na Mallorce.

Bývalý třetí hráč žebříčku Dominic Thiem se nově zařadil mezi tenisty, kteří z různých důvodů vynechají letošní Wimbledon (od 27. června). Kromě Rusů a Bělorusů, o jejichž neúčasti rozhodli s ohledem na válku na Ukrajině britští pořadatelé, nezavítají do All England Clubu ani Roger Federer, Alexander Zverev, Kei Nišikori a Lloyd Harris.

Trápící se Thiem letos odehrál sedm antukových zápasů a ve všech případech odešel z kurtu poražen. Naposledy ho skolil Hugo Dellien na grandslamovém Roland Garros po setech 6:3, 6:2 a 6:4.

Rakušanova odhláška z Wimbledonu rozhodně není překvapením, jelikož vynechal všechny travnaté turnaje před blížícím se grandslamem. Na zeleném pažitu v kariéře sice ukořistil jeden titul (Stuttgart 2016) a zahrál si osmifinále Wimbledonu 2017, o poznání více ale zářil na tvrdém povrchu a antuce. A právě na své oblíbené oranžové drti Thiem nyní trénuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem)

Dá se očekávat, že se aktuálně až 352. tenista žebříčku ATP vrátí do akce v týdnu od 11. července, kdy vypukne antukový turnaj ve švédském Bastadu, kam je přihlášen. A evropské antukové podniky, na nichž se Thiemovi opakovaně dařilo, budou dominovat mužskému kalendáři také ve zbývajících červencových týdnech (Hamburk/Gstaad, Kitzbühel/Umag).