Stylové rozloučení s kariérou! Sestini Hlaváčková se představí v Praze po boku Hradecké

- Marek Bartošík

Když se společně proháněly po kurtech, patřily k nejlepším deblovým párům světa. Andrea Sestini Hlaváčková a Lucie Hradecká posbíraly v letech 2008–2016 hned 13 turnajových vavřínů na elitním okruhu. A pětatřicetiletá Sestini Hlaváčková, která po sezóně 2018 kvůli mateřským povinnostem přerušila kariéru, se s profesionálním tenisem definitivně rozloučí právě po boku své parťačky Hradecké. Populární duo H+H se naposledy představí fanouškům na turnaji WTA Livesport Prague Open v termínu 25.–31. července.

„Na Spartě si v červenci zahraji svůj poslední turnaj. Nebude to návrat do tenisového světa, ale rozloučení,“ oznámila na dnešní tiskové konferenci Andrea Sestini Hlaváčková.

Pětatřicetiletou Češku obzvlášť těší, že se bude moci ukázat před zaplněnými tribunami. „Po dvou letech covidu, kdy diváci nemohli na tenisové kurty, se mi nechtělo mávat prázdným tribunám. Letos využiji toho, že máme na Spartě krásný turnaj WTA, na který přijede celý svět, a rozloučím se před diváky,“ libovala si Sestini Hlaváčková.

Někdejší třetí deblistka žebříčku spojí na pražské Spartě síly se svou dlouholetou parťačkou Lucií Hradeckou. „Oslovila jsem ji, aby se hecla a odehrály jsme poslední zápas spolu ve čtyřhře. Probíraly jsme, jak to která zvládne. Lucka má určitě větší očekávání, ale potvrdila mi to do 24 hodin. Nedovedu si představit, že bych hrála s někým jiným než s Luckou,“ vysvětlila populární tenistka.

Telefonicky se na tiskovou konferenci připojila také sedmatřicetiletá Hradecká. „Zprávu jsem dostala ve Štrasburku (čili před měsícem, pozn. red.). Neberu to tak, že si s Andy zahrajeme jeden zápas, ale celý turnaj. Spočítala jsem si, že máme na pořádný trénink 66 dní,“ poznamenala aktuální světová devatenáctka ve čtyřhře.

Populární duo H+H nebude potřebovat divokou kartu od pořadatelů, jelikož Sestini Hlaváčková může využít takzvaný „zmražený žebříček“, jenž ovšem neplatí pro nasazení. „Nicméně existuje pravidlo, které jsem spoluvytvářela ještě v hráčské radě, že v prvním kole nebudeme hrát s nasazeným párem,“ popsala Sestini Hlaváčková.

A co říká na potenciální plnohodnotný návrat na tour? „V tenise už jsem dokázala víc, než jsem si sama přála, a proto se na kurtu představím už jen tady v Praze. Mám ráda život, který jsem si vytvořila po tenisové kariéře, a nemám tendence přemýšlet o úplném návratu. Chci se rozloučit kvalitním tenisem a připomenout divákům, že H+H bylo fajn sledovat,“ doplnila majitelka 27 deblových trofejí z okruhu WTA.

Sestini Hlaváčková a Hradecká se pyšní sbírkou 13 společných titulů na elitní tour včetně dvou grandslamových (Roland Garros 2011, US Open 2013). Na kontě mají další tři grandslamová finále (Wimbledon a US Open 2012, Australian Open 2016), na LOH v Londýně 2012 získaly stříbrnou medaili.

Dosud naposledy se Hradecká a Sestini Hlaváčková objevily bok po boku na Turnaji mistryň 2016, kde v úvodním kole (čtvrtfinále) nestačily na ruské duo Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová. Ve společných statistikách mají zapsaných bezmála 300 utkání.

Loučící se Sestini Hlaváčková naposledy zápolila na kurtech koncem roku 2018. Následně přivedla v srpnu 2019 na svět dcerku Isabellu. Už v roce 2017 se po přibližně sedmileté známosti provdala za Itala Fabrizia Sestiniho.


Galerie