VIDEO: Čaroděj Félix! Kanaďan odehrál míček, aniž by držel raketu

- Marek Bartošík

Kuriózní moment se přihodil na travnatém turnaji v Halle, kde změřili síly Kanaďan Félix Auger-Aliassime a Američan Marcos Giron. První jmenovaný předvedl v závěru druhého setu nevídaný úder, když odehrál míček, přestože mu z ruky vypadla raketa. Ačkoliv fiftýn ukořistil jeho soupeř Giron, Auger-Aliassime si vysloužil potlesk zprvu udiveného německého publika.

V záplavě atraktivních soubojů na travnatých „pětistovkách“ by se duel mezi Félixem Augerem-Aliassimem (9.) a Marcosem Gironem (60.) jistě ztratil. To by ale nesměl jednadvacetiletý Kanaďan zahrát jeden z nejbizarnějších úderů této sezóny!

Rodák z Montréalu, platící za velmi dobrého travaře, se ocitl za stavu 6:3, 5:5 a 15:15 u sítě, kde se natáhl k bekhendovému voleji. Míček byl natolik vzdálen, že tenistovi dokonce vypadla raketa z ruky. Nasměroval ji však dostatečně dobře na to, aby míček vrátil na druhou stranu kurtu.

Pak už ale Auger-Aliassime bezmocně sledoval, jak Giron zahrál na jistotu do zcela odkrytého kurtu obouručný bekhend. Osmadvacetiletý Američan posléze získal brejk a druhý set dopodával. Nicméně v rozhodujícím dějství si vedl lépe favorizovaný Kanaďan, jenž postoupil po výhře 6:3, 5:7 a 6:3 do osmifinále.