Boj o finále musela vzdát. Martincovou v Nottinghamu zastavilo zranění

- Jan Vojkůvka

Cesta Terezy Martincové na turnaji WTA v anglickém Nottinghamu skončila v semifinále. Českou tenistku v průběhu utkání s Beatriz Haddadovou Maiaovou potkaly zdravotní obtíže a za stavu 3:6, 1:4 se rozhodla duel skrečovat.

Martincovou zastavilo zranění pravého kolene, které ji v průběhu střetnutí limitovalp. I proto nebyl její servis tak účinný jako v předchozích zápasech, ve kterých neztratila ani jeden set a prosvištěla do svého prvního semifinále v sezoně.

Tentokrát se Martincové, i vinou zdravotních problémů, na servisu tolik nevedlo. Soupeřce nabídla hned 10 brejkbolů a třikrát o podání přišla. Na returnu se naopak neprosadila ani jednou. Za stavu 3:6, 1:4 svůj stav zkonzultovala s fyzioterapeutkou a rozhodla se duel skrečovat.

„Bohužel jsem musela utkání vzdát. Ráno jsem se vzbudila s bolestí v pravém koleni, ale rozhodla jsem se to zkusit a hrát. Možná to nebylo nejlepší rozhodnutí, ale taková jsem, vždy to chci zkusit. Bolest se ale zhoršovala, tak jsem se rozhodla zápas zastavit,“ uvedla Martincová na sociálních sítích.

S vystoupením v Nottinghamu však může být nadmíru spokojená. Jejím nejlepším výsledkem v této sezoně bylo čtvrtfinále na turnaji WTA v Petrohradu a také osmifinále na prestižním turnaji v Dauhá, kde zvládla dva těžké zápasy se Svitolinovou a Rusovou. V Nottinghamu se celkově popáté v kariéře prodrala mezi nejlepší čtyřku turnaje WTA.

Naposledy se sedmadvacetiletá Martincová dostala do semifinále na okruhu WTA loni v červenci na domácím Livesport Prague Open. Na pražské Spartě se dokonce loni prodrala až do finále, a proto je postup do semifinále v Nottinghamu s ohledem na světový žebříček nesmírně důležitý.

Česká hráčka je příští týden přihlášena na další travnatý turnaj v Birminghamu, kde loni došla do čtvrtfinále. Otázkou ovšem je, v jakém stavu bude její koleno, a zda jí bolesti dovolí do turnaje nastoupit.