VIDEO: Rána z jiné planety i bizarní mečbol! Kyrgios opět baví na trávě

- Marek Bartošík

Začátek travnaté části sezóny s sebou mimo jiné přináší to, že Nick Kyrgios znovu řádí na tenisových dvorcích. Australský rebel zatím uspěl ve dvou zápasech, do kterých nastoupil na turnaji ve Stuttgartu. A v obou předvedl husarský kousek, jenž vybočuje ze zaběhnutých pořádků…

Dvě utkání, dvě vítězství a dva momenty, které potvrdily jedinečnost Nicka Kyrgiose. Sedmadvacetiletý Australan, jemuž aktuálně patří 78. místo v žebříčku ATP, si přichystal pro fanoušky na BOSS Open ve Stuttgartu opět něco speciálního ze své tenisové dílny.

V souboji prvního kola s Jiřím Lehečkou (79.) vypálil na cestě za vítězstvím 7:6(3) a 6:3 hned 18 es, nejzajímavější servis si ale ponechal až na poslední míček zápasu. Při svém mečbolu vykouzlil tweenerové podání, které vrátil Lehečka pouze do autu.

O poznání rychlejší úder předvedl Kyrgios v osmifinále proti Gruzínci Nikolozovi Basilašvilimu (26.). Rodák z Canberry si počkal na protivníkům bekhend po lajně, s ničím se nemazal a neuvěřitelnou silou napálil forhend křížem.

Kyrgios přehrál Basilašviliho i díky 20 esům poměrem 6:7(4), 6:4, 6:3 a může se těšit na páteční čtvrtfinále s Maďarem Mártonem Fucsovicsem (55.).