Nadal nechápe, že plýtvám talentem, napsal Kyrgios

- Jan Vojkůvka

Velká porce talentu, obrovský potenciál. Slova chvály Rafaela Nadala směrem k australskému hráči Nicku Kyrgiosovi se po týdnu dočkala své reakce. A Kyrgios nezklamal, své fanoušky potěšil další dávkou ironie.

Rafael Nadal se v rozhovoru pro deníky Marca a AS rozpovídal o své přípravě na novou sezonu, svých plánech či o Del Potrovi, který byl základním pilířem argentinského úspěchu v Davis Cupu. Zároveň ale také hovořil o mladých tenistech, kteří čekají na svou šanci.

Kromě chvály na Thanasiho Kokkinakise a Alexandera Zvereva zmínil také Nicka Kyrgiose, který, dle Španělova úsudku, má před sebou zářivou budoucnost. „Kyrgios je na vrcholu, je to hrát s neuvěřitelným potenciálem. Musí se zaměřit sám na sebe, může se stát světovou jedničkou a vyhrát grandslam,“ myslí si Nadal.

Kyrgios, který patří v současnosti k nejkontroverznějším tenistům na okruhu a rozděluje tenisové fanoušky na dva nesmiřitelné tábory, rozhovor s Nadalem zaznamenal a s reakcí přispěchal na twitteru, kam umístil ironickou poznámku.

Mám pocit, že Nadal nechápe, že plýtvám talentem,“ uvedl na svém účtu. Připomněl tak kritické hlasy, jež se na něho v uplynulé době snášely zejména kvůli bouřlivým reakcím na dvorci a vypuštění zápasu v Šanghaji, za což obdržel kromě finanční pokuty také suspendaci do 15. ledna.