Jablonec nad Nisou Open: Barnat s Dudou titul nevybojovali

- Redakce

Čeští tenisté Jiří Barnat s Filipem Dudou (na snímku) titul na jabloneckém turnaji ITF nevybojovali. Ve finále podlehli nasazeným čtyřkám Calvinu Hemerymu a Damienu Wengerovi ve dvou setech 4:6, 4:6. Do singlového finále prošli v sobotu Martin Damm a Chumojun Sultanov.

Česká dvojice ve finálovém utkání rozhodně nebyla bez šancí. V prvním setu dokázali Barnat s Dudou prorazit servis svých soupeřů hned zkraje v úvodní hře, pak ale o výhodu brejku přišli. Klíčovým okamžikem se ukázala být desátá hra, ve které Hemery s Wengerem prorazili Barnatovi s Dudou servis a ujali se vedení.

Ve druhém setu se Čechům povedlo postupně probít až do vedení 4:2, pak ale francouzsko-švýcarský pár zvládl vybojovat čtyři gemy v řadě a vybojoval na svém prvním společném turnaji hned titul.

Naopak Barnat s Dudou, kteří spolu absolvovali už čtvrtý společný turnaj, navázali v Jablonci na úspěšnou spolupráci. Vítězi březnového turnaje v Šarm aš-Šajchu se probojovali na domácí pětadvacítce už do třetího letošního finále. Na druhý titul si však musí ještě počkat.

O titul si zahraje Damm se Sultanovem
Oba debloví finalisté, Hemery a Wenger, si zahráli i semifinále dvouhry. Úspěšní ovšem nakonec nebyli a končí před branami finále. O titul si naopak zahrají Martin Damm, jenž Wengera porazil dvakrát 6:3, a Chumojun Sultanov. Uzbek zdolal totožným poměrem Hemeryho, který plnil roli turnajové jedničky.

Jablonec nad Nisou Open 2022 (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Martin Damm (USA, 685.) – Damien Wenger (SUI, 474.) 6:3, 6:3
Calvin Hemery (FRA, 339.) – Chumojun Sultanov (UZB, 430.) 3:6, 3:6

Finále čtyřhry
Hemery (FRA), Wenger (SUI) – BARNAT, DUDA 6:4, 6:4