Útok na turnajové maximum zhatilo zranění. Nešlo to, hlesla Muchová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Česká šikovnost dlouho slavila proti americkým ránám úspěch. Pak ale Karolínu Muchovou přibrzdilo bolavé levé stehno a následně zcela zastavilo hrozivé zranění pravého kotníku, kvůli kterému se od stavu 7:6(7) a 2:2 téměř nemohla hýbat. Odhodlaná Češka ještě zkusila v utkání třetího kola Roland Garros proti favorizované Amandě Anisimovové pokračovat, nicméně po třech gemech ve třetí sadě řeklo její tělo definitivně dost. Muchová tak poprvé v kariéře nedohrála zápas na grandslamovém turnaji.

Karolína Muchová rozdávala radost tenisovým fanouškům a po výměnách se sama usmívala svým kouzlům na pařížských dvorcích, nakonec se jí však právě francouzská antuka stala v duelu proti Amandě Anisimovové osudnou. Česká elegánka dobíhala v páté hře druhého setu forhend, pokoušela se o prohoz, vtom si ale ošklivě poranila kotník.

Po ošetření pětadvacetiletá Muchová v bitvě o postup do svého premiérového osmifinále Roland Garros ještě pokračovala, bolesti ale byly příliš velké. Česká bojovnice se od začátku třetího gemu rozhodujícího dějství neubránila slzám, za stavu 7:6(7), 2:6 a 0:3 pak utkání skrečovala.

„Vzala jsem si nějaké prášky proti bolesti. Doufala jsem, že zaberou… Snažila jsem se hrát rychlé míče a doufala jsem, že by to mohlo jít. Ale nešlo,“ hlesla na tiskové konferenci, na kterou dorazila o berlích.

K zodpovězení dalších otázek už zklamaná Češka nenašla sílu, čemuž se nikdo nemůže divit. Mimořádným talentem obdařenou tenistku totiž neustále brzdí – ba dokonce ničí – zranění. Jako by to bylo prokletí…

V osmifinále US Open 2020, kde svedla krásnou bitvu s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou, ji výrazně limitovalo zranění stehna. Po celou loňskou sezónu, než ji koncem léta předčasně ukončila, ji trápila trhlina v břišním svalu. A nyní se musí vypořádat se zraněním kotníku.

Muchová už v kariéře několikrát skrečovala, na grandslamu ale vzdala utkání úplně poprvé. V této těžké chvíli doufejme, že si populární tenistka porci smůly vybrala a že ji brzy čeká co nejvíce sladkých úspěchů. Schopnosti na to rozhodně má…

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
3. kolo dvouhry žen
Amanda Anisimovová (USA, 28.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (81.) 6:7(7), 6:2, 3:0 skreč Muchová