Bouzková měla pozitivní test na covid-19, odstoupila z Roland Garros

- Radek Štohl

Potřetí v kariéře měla příležitost zabojovat o třetí kolo grandslamové dvouhry. Namísto toho musí nečekaně opustit singlovou i deblovou soutěž na Roland Garros. Česká tenistka Marie Bouzková byla pozitivně testována na covid-19, vinou čehož končí v celém ročníku French Open.

„Bohužel jsem poprvé v životě byla pozitivně testována na covid, proto v Paříži odstupuji ze dvouhry i čtyřhry. Doufám, že mi brzy bude lépe a vrátím se na kurty,“ informovala Bouzková v úterý večer na svém instagramovém účtu.

Ještě v neděli odpoledne přitom třiadvacetiletá Češka tradičně rozdávala úsměvy na všechny strany. Na čtvrtý pokus zvládla přejít přes první kolo French Open, šťastnou poraženou z kvalifikace Anastasii Gasanovovou smetla za 70 minut hry 6:2, 6:1.

Nedávno navíc úspěšně zakončila studium, na univerzitě v americké Indianě odpromovala z byznysu. Nevynechala ani promoci, kvůli níž oželela prestižní turnaj v Římě. „Na promoci jsem si koupila šaty už loni. Věděla jsem, že tam nesmím chybět. Jsem ráda, že termín nevyšel na grandslam – to by bylo těžší rozhodování,“ přemítala Bouzková po úspěšném úvodním kole French Open.

Grandslam nakonec stihla, na tenisových kurtech ho ovšem nezvládne dokončit. Po pozitivním testu na covid-19 přijde nejen o druhé kolo dvouhry proti Belgičance Elise Mertensové, ale rovněž o účast ve čtyřhře po boku Španělky Aliony Bolsovové.