Z frustrace rychle vypěnil. Wawrinka se hádal kvůli příliš studené vodě

- Jan Vojkůvka

K poměrně úsměvné situaci došlo během pondělního utkání prvního kola Roland Garros mezi Stanem Wawrinkou a Corentinem Moutetem. Švýcarský tenista v utkání sice zvládl první set, ale celkově tahal za kratší konec a prohrál 6:2, 3:6, 6:7, 3:6. Možná i proto byl dost popudlivý a během jedné výměny stran jeho frustraci odnesl rozhodčí. Kvůli příliš studené vodě.

Sedmatřicetiletý Wawrinka se letos v březnu vrátil po více než roční pauze k tenisu, zatím však jeho návrat neslaví až takový úspěch. Tenista, který během nedobrovolné pauzy absolvoval hned dvě operace chodidla, sice prošel do osmifinále turnaje Masters v Římě, ale na dalších třech turnajích skončil už v prvním kole.

A to včetně jeho oblíbeného grandslamu v Paříži, kde nestačil na domácího Mouteta. Zápas navíc okořenil nepříliš obvyklým křikem na rozhodčího kvůli pití.

Švýcarská hvězda si stěžovala, že dostala příliš studenou vodu a žádala nápravu. Toho se však Wawrinka nedočkal, a tak popustil uzdu své frustraci.

„Na grandslamu to není normální. Nebo to je normální? Myslíš, že to je normální?“ štěkal na rozhodčího kvůli studené vodě. „Měl bys někoho zavolat. Před třemi gemy jsem tě žádal o vodu, která, ku*va, není zmrzlá!“

Rozhodčí se snažil Wawrinkovi vysvětlit, že za to, jaká je teplota vody, nemůže. To ale Švýcar nemohl, nebo možná nechtěl, pochopit. Potřeboval vybít svou frustraci.

„Tohle není dobré. Jsme na French Open a nemůžeš dostat normální vodu! Myslíš, že to je normální?“ pokračoval vzteklý Wawrinka před svým návratem do hry.

Nečekaný výbuch zlosti překvapil i komentátora Eurosportu Simona Reeda, který se v éteru okamžitě umpirového rozhodčího zastal: „Tohle vůbec není jeho problém. Tak to je, Stane. Možná prostě chceš vyvolat hádku,“ zaznělo z jeho úst.

Pro Wawrinku nakonec singlové vystoupení na Roland Garros skončilo. Naopak Moutet se může těšit na souboj s Rafaelem Nadalem.