Po snovém začátku kolaps. Narazila jsem do zdi, hlesla zklamaná Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Za obhajobou trofeje vykročila parádně, když vedla už 6:1 a 2:0, poté ale Barbora Krejčíková fyzicky odpadla. Na téměř zaplněném centrálním dvorci Philippa Chatriera navíc čelila odhodlané domácí teenagerce Diane Parryové, kterou mohutně a bez zábran povzbuzovalo bouřlivé francouzské publikum. „Věděla jsem, že jí budou všichni fandit a že to bude těžké. Musela jsem se ale popasovat s hrozně moc věcmi,“ líčila po prohře 6:1, 2:6 a 3:6 vyšťavená Krejčíková.

Barbora Krejčíková čelila na pozápasové tiskové konferenci dlouhé minuty otázkám zahraničních reportérů a trpělivě se snažila vysvětlit, co se v utkání proti Francouzce Diane Parryové stalo. Až ta závěrečná od velezkušeného Itala Ubalda Scanagatty, zmiňující její loňské úspěchy a vyhlídky do budoucna, ji rozplakala.

Šestadvacetiletá tenistka z Ivančic se však po několika minutách do hlavní tiskové místnosti vrátila a svým zodpovědným a statečným přístupem ukázala, že je šampionkou, kterou čeká v kariéře ještě řada úspěchů.

Máte za sebou první utkání po tříměsíční pauze. Jaké bylo?
Čekala jsem, že bude těžké, což taky bylo. Po tenisové stránce to nebylo tak špatné, fyzicky už to bylo horší. Když jsem vedla 6:1 a 2:0, narazila jsem do zdi. Prostě jsem fyzicky zkolabovala. Stalo se to proto, že jsem nehrála zápasy, které jsou obvykle jiné než tréninky. Snažila jsem se připravit co nejlépe, ale zkolabovala jsem.

Čím se zmíněný fyzický kolaps hlavně projevil?
Cítila jsem, že jsme začaly hrát výměny a na hodně úderů jsem byla u míčku pozdě. Začala jsem kazit a zápas se otočil.

V jakém stavu je váš pravý loket, kvůli němuž jste od konce února pauzírovala?
Byl v pořádku, z čehož mám velkou radost. Během zápasu mě vůbec nebolel a to je velmi pozitivní. Teď půjdu do čtyřhry, na kterou se těším (s tradiční parťačkou Kateřinou Siniakovou, pozn. red.). Věřím, že se nám zadaří líp než mně v singlu. A potom se těším na trávu, pojedu dál.

Utkání proti Parryové mělo velmi specifickou atmosféru, hrálo se totiž pod střechou na centrkurtu Philippa Chatriera. Jak nepříjemné bylo čelit téměř celému publiku?
Věděla jsem, že jí budou všichni fandit a že to bude těžké. Musela jsem se ale popasovat s hrozně moc věcmi – s mojí hrou, aby bylo všechno v pohodě, aby mě nezačala bolet ruka, se soupeřkou, s diváky… Bylo toho na mě v prvním zápase po návratu zkrátka moc.

Přesto jste nebyla daleko od výhry, vedla jste ještě 2:0 ve třetím setu…
Věřila jsem, že bych ji v nějakém momentu mohla zlomit a urvat to, ale bohužel se mi to nepodařilo. Prostě to tak je.

Jak pohlížíte na propad žebříčkem WTA, který vás kvůli neobhájení titulu čeká?
Spíš se to snažím nevnímat. Myslím, že to pro mě bude k dobru. Nikdo ode mě zase nebude nic očekávat a já si zase pojedu tou svojí cestou.

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry žen
Diane Parryová (FRA, 96.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (2.) 1:6, 6:2, 6:3