Absolventka Bouzková: Studium mě bavilo. A na promoci jsem nesměla chybět!

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Na první pohled to byla ta samá Marie Bouzková jako dříve. Tentokrát už se ale usměvavá česká tenistka proháněla po dvorci číslo 6 v areálu Rolanda Garrose jako čerstvě odpromovaná bakalářka z byznysu na univerzitě v americké Indianě. Snad i povzbuzena studijním úspěchem se třiadvacetiletá Bouzková dopracovala proti Rusce Anastasii Gasanovové se ztrátou pouhých tří gemů ke své premiérové výhře v hlavní soutěži antukového grandslamu!

Během nedělního odpoledne se dozvěděla, že bude hrát v prvním kole Roland Garros s jinou soupeřkou, než zněl původní plán. Marie Bouzková si ale s výměnou protivnice hlavu nelámala a šťastnou poraženou z kvalifikace Anastasii Gasanovovou, jež v pavouku nahradila Lauren Davisovou, nekompromisně vyprovodila z kurtu po setech 6:2 a 6:1.

„Z WTA mi volali ve tři odpoledne, že mi změnili soupeřku, takže jsem to věděla docela včas,“ přiblížila Bouzková. „Hrála jsem dobře a celkově jsem se cítila dobře. Věřila jsem si a koncentrovala se od začátku do konce. Určitě je to hodně sladká výhra a jsem za ni moc ráda,“ těšilo Češku, která se do turnajového kolotoče vrátila poprvé od Madridu, kde se hrálo na přelomu dubna a května.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Od tenisových povinností ji na nedlouho odvedla výjimečná událost v podobě promoce na univerzitě v Indianě, kvůli níž dokonce zmeškala velkou akci kategorie WTA 1000 v Římě.

„Na promoci jsem si koupila šaty už loni. Věděla jsem, že tam nesmím chybět. Jsem ráda, že termín nevyšel na grandslam – to by bylo těžší rozhodování,“ uznala Bouzková.

„Jsem šťastná, že jsem tu cestu podnikla. Byli tam se mnou rodiče i malý bráška. Celý den jsem strávila v kampusu, pak jsme měli promoci. Potkala jsem tam 500 dalších studentů a třeba i CiCi Bellisovou (bývalou americkou tenistku, pozn. red.). Taky bylo fajn vidět mé profesory, naživo jsem je nikdy nepotkala, teď jsme měli možnost si trochu popovídat. Na jeden den jsem se v taláru a se vším všudy cítila jako stoprocentní studentka,“ nadšeně popisovala čerstvá bakalářka, která studovala kompletně on-line.

Bouzková se neváhala doznat, že získání vysokoškolského diplomu pro ni bylo důležitým životním cílem. „Nechtěla jsem mít v životě pouze tenis, chtěla jsem mít i něco jiného, co by se mi hodilo po kariéře. Přiučila jsem se něco nového, mám větší rozhled. A taky mě to bavilo,“ doplnila úspěšná studentka a tenistka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry žen
Anastasia Gasanovová (155.) – MARIE BOUZKOVÁ (68.) 2:6, 1:6