Češi v akci: Krstev vybojoval postup v Turecku, Kolodziejová v Izraeli

- Radim Sochor

Ondřej Krstev se dostal do druhého kola poměrně snadně, zápas mu trval pouhou hodinu. Z postupu se rovněž raduje Alessandro Ricci a Miriam Kolodziejová!

Ondřej Krstev se v prvním kole turnaje v Turecku utkal s Darmienem Wengerem ze Švýcarska, teprvě šestnáctiletým tenistou. Český hráč potvrdil papírové předpoklady a za hodinu hry si zajistil postup po setech 6:1, 6:2. Z postupu do čtvrtfinále turnaje čtyřhry se raduje devatenáctiletý Petr Hájek, který společně se stejně starým Alexanderem Erlerem z Rakouska porazili pár Canter, Jandrić po setech 7:6 (2), 6:1.

Na turnaji v Káhiře se dařilo teprve osmnáctiletému Alessandro Riccimu, který podruhé v řadě dokázal postoupit do druhého kola turnaje ITF! V egyptském hlavním městě dnes český tenista porazil Ankita Chopru z Indie, startujícího na divokou kartu, po setech 7:6 (6), 6:2. Na stejném turnaji bohužel končí Michal Schmid! Nasazená pětka nestačila ve středečním zápase prvního kola na domácího Youssefa Hossama a prohrála po setech 2:6, 6:7 (5). 

V Izraeli, na turnaji v Tel-Avivu, se ve středu představily dvě české tenistky. Miriam Kolodziejová se střetla v prvním kole s Ruskou Melissou Ishuan Ifidženovou, která však českou tenistku překvapit nedokázala, a tak se po hodině hry radovala z postupu do čtvrtfinále Kolodziejová. To devatenáctiletá Natálie Kallmünzerová narazila ve druhém kole na nasazenou jedničku, domácí Deniz Chazaniuková, proti které dokázala vyhrát první set v tiebreaku, avšak ve zbylých dvou sadách měla více ze hry domácí tenistka, který si, dle očekávání, zajistila postup. 

ITF / FUTURES

FUTURES 2016 VESTEC (muži, CZE F12, 10 000 USD, tvrdý povrch - hala, 1. kolo)

Turnaji se věnujeme v samostatném článku ZDE

ALSOLYMAINEYAH F36 MEN'S FUTURES KÁHIRA (muži, EGY F36, 10 000 USD, tvrdý povch, 1. kolo čtyřhry)

1. kolo dvouhry

Ankit Chopra (IND) - ALESSANDRO RICCI 6:7 (6), 2:6
Youssef Hossam (EGY) - MICHAL SCHMID [5] 6:2, 7:6 (5)

TENNIS ORGANISATION CUP ANTALYA (muži, TUR F49, 10 000 USD, tvrdý povrch)

1. kolo dvouhry

Darmien Wenger (SUI) - ONDŘEJ KRSTEV 1:6, 2:6

1. kolo čtyřhry

Erler (AUT), HÁJEK - Canter (GBR), Jandrić (SRB) 7:6 (2), 6:1

TEL AVIV-RAMAT GAN (ženy, Izrael, 10 000 USD, tvrdý povrch, 1. kolo)

2. kolo dvouhry

Melissa Ishuan Ifidženová (RUS) - MIRIAM KOLODZIEJOVÁ [7] 1:6, 1:6
Deniz Chazaniuková (ISR) [1] - NATÁLIE KALLMÜNZEROVÁ 6:7 (4), 6:2, 6:4