Fruhvirtová se necítila dobře a podlehla Kužmové. Prohra takovým způsobem mě mrzí, říká

- Richard Müller

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Druhá česká zástupkyně ve druhém kvalifikačním kole na Roland Garros Linda Fruhvirtová, na rozdíl od své stejně staré jmenovkyně Lindy Noskové, nedokázala projít do rozhodujícího třetího kola. V cestě jí stála Slovenka Viktória Kužmová, která po třísetové bitvě sedmnáctiletou českou naději přehrála. Fruhvirtovou ale trápily během zápasu zdravotní problémy a necítila se podle svých slov nejlépe. Přesto, že českou hráčku vypadnutí mrzí, diváckou kulisu turnaje si užila a těší se na další příležitosti.

Lindo, asi ve vás převládá zklamání?
Určitě mě to moc mrzí, to je jasné. Prohra 5:7 ve třetím setu na kvalifikaci grandslamu takovým způsobem mrzí, ale není to konec světa, jede se dál.  

Šla jste do zápasu v dobrém rozpoložení?
Necítila jsem se dneska moc dobře. Poslední den nebo dva dny na tom nejsem úplně nejlépe, což se v zápase určitě fyzicky projevilo. Bylo mi docela špatně a snažila jsem se to přebít tím adrenalinem ze hry. Mrzí mě to, dala jsem do toho všechno a určitě si nemohu vyčítat, že bych se měla více snažit.

Co se týče herního projevu, šance jste určitě měla…
Měla jsem tam skvěle rozehraný první set, kdy mi chyběly dvě výměny do výhry, ale pak to soupeřka otočila. Druhý set se mi podařilo vybojovat, hrála jsem chytře a pak jsem začala výborně i třetí set. Bohužel Kužmová je typ hráčky, které když to tam padá, tak se s tím nedá nic dělat, a bohužel dnes jí to tam padalo. 

Čekala jste od ní takovou hru?
Proti dnešní soupeřce jsem ještě nikdy před tím nehrála, ale předvedla to, co jsem od ní čekala. Je známá tím, že do toho prostě jde a zahraje vám plno vítězných balónů. Takovéto typy hráček mají hodně nevynucených chyb, za to ale víc vyhraných míčků. Z toho důvodu jsem se právě snažila, abych ji donutila k co nejvíce chybám. Do posledního míčku jsem věřila, že můžu vyhrát.

Na váš zápas se přišlo podívat i poměrně dost lidí, podle hlasitosti byli spíše na vaší straně, vnímala jste tuto podporu?
Vždycky jsem si přála hrát před fanoušky, kteří mi fandí, za to jsem vděčná a po téhle stránce jsem si to užila. Škoda, že jsem to nedotáhla do vítězného konce, ale doufám, že budu mít ještě hodně příležitostí hrát před lidmi, kteří mě budou povzbuzovat.

Co váš čeká teď po návratu z Paříže?
Dám si teď volno, potřebuji zregenerovat a dát se do kupy, a to hlavně po fyzické stránce. Pak začnu zase trénovat, protože se už blíží travnatá sezóna.

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
2. kolo kvalifikace žen
Viktória Kužmová (SVK, 191.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (192.) 7:5, 3:6, 7:5