Los kvalifikace Roland Garros: Šest Čechů poznalo své soupeře

- Jan Vojkůvka

Celkem šest českých tenistů (tři muži a tři ženy) se dozvědělo své soupeře pro kvalifikační boje druhého letošního grandslamu. Na pařížské antuce se o postup do hlavních soutěží utkají Zdeněk Kolář, Dalibor Svrčina, Vít Kopřiva, Linda Fruhvirtová, Jesika Malečková a Linda Nosková.

Nejlepší výchozí pozici v mužské části kvalifikace má Zdeněk Kolář, který je 24. nasazeným, v prvním kole jej však čeká hodně nevyzpytatelný soupeř.

Jeho připravenost na grandslamovou kvalifikaci totiž prověří Ital Federico Gaio, se kterým v uplynulých letech hned čtyřikrát prohrál. Naposledy se tak stalo v roce 2020 v Lisabonu a od té doby k vzájemnému klání nedošlo.

Poměrně přívětivý los má Vít Kopřiva, na něhož čeká Nizozemec Jesper De Jong, kterého v roce 2020 dokázal český hráč porazit. Na devatenáctiletého Dalibora Svrčinu pak čeká o deset let starší Facundo Mena z Argentiny.

Těžký los mají naopak všechny tři ženy, které naskočí do pařížské kvalifikace. Především Jesika Malečková má před sebou hodně složitý úkol. Narazí totiž na 105. hráčku světa Marii Irinu Baraovou, která je kvalifikační pětkou.

Také sedmnáctiletá Linda Nosková si zahraje proti favorizované soupeřce. Čeká ji Ruska Anna Blinkovová, které náleží 120. místo na žebříčku WTA a je vedena jako kvalifikační jedenáctka.

Nasazenou soupeřku (25.) vyzve v úvodním kole rovněž Linda Fruhvirtová. Její první překážkou bude 135. tenistka světa Katarzyna Kawaová z Polska.

Kvalifikace Roland Garros startuje v pondělí.

Los kvalifikace Roland Garros

1. kolo kvalifikace mužů
Zdeněk Kolář (136.) – Federico Gaio (ITA, 186.)
Dalibor Svrčina (202.) – Facundo Mena (ARG, 168.)
Vít Kopřiva (171.) – Jesper De Jong (NED, 173.)

1. kolo kvalifikace žen
Linda Fruhvirtová (202.) – Katarzyna Kawaová (POL, 135.)
Jesika Malečková (238.) – Irina Baraová (ROU, 105.)
Linda Nosková (186.) – Anna Blinkovová (RUS, 120.)