WTA Štrasburk: Plíšková nasazenou jedničkou, v deblu se představí dvě Češky

- Marek Bartošík

Z původně velmi bohatého českého kontingentu se nakonec objeví na turnaji ve Štrasburku pouze Karolína Plíšková, která bude plnit při absenci obhájkyně trofeje Barbory Krejčíkové roli nasazené jedničky. Česká držitelka divoké karty narazí v úvodním kole na Ukrajinku Martu Kosťukovou. Ve čtyřhře se po boku zahraničních parťaček představí Lucie Hradecká a Renata Voráčová.

Karolína Plíšková přijala divokou neboli volnou kartu na antukový podnik kategorie WTA 250, který se koná příští týden ve francouzském Štrasburku. Někdejší světová jednička se pokusí na generálce před grandslamovým Roland Garros nalézt formu, o niž přišla po prosincovém zranění (zlomenině ruky). Zároveň zabojuje o první titul od předloňského Brisbane.

Původně figurovaly ve štrasburské startovní listině Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová, nicméně všechny se z menší akce před antukovým grandslamem omluvily.

Třicetiletá Plíšková vstoupila do letošní sezóny až na březnovém podniku v Indian Wells, na kontě má zatím pouze dvě výhry a šest porážek. Naposledy se zúčastnila klání v Římě, kde nestačila ve svém úvodním duelu na rozjetou Švýcarku Jil Teichmannovou (29.) ve třech setech.

Světové šestce Plíškové přisoudil los pro první kolo jako soupeřku devatenáctiletou Ukrajinku Martu Kosťukovou (59.), s níž se utká poprvé v kariéře. Jestliže by vstup do turnaje zvládla, narazila by v osmifinále buď na Američanku Bernardu Peraovou (116.), nebo Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovou (57.).

Ve Štrasburku budou v akci také dvě české deblistky. Nasazené jedničky Lucie Hradecká a Indka Sanja Mirzaová zahájí svou kampaň proti ukrajinsko-slovenské dvojici Ljudmila Kičenoková, Tereza Mihalíková.

Renata Voráčová se objeví po boku Němky Julie Lohoffové, jejich soupeřkami v úvodní rundě budou Američanka Nicole Melicharová-Martinezová a Australanka Darja Savilleová.

Celková dotace turnaje Internationaux de Strasbourg činí 251 750 dolarů, šampionky získají 280 bodů do žebříčku WTA. Kompletní los naleznete zde.