Horší výsledky už si tolik neberu, pořád do toho dávám všechno a na konec nemyslím, říká Plíšková

- Petr Sumbal

Karolína Plíšková neprožívá ani zdaleka své nejlepší tenisové období. Z osmi letošních utkání vyhrála jen dvě a pomalu se jí blíží klíčové období sezóny, ve kterém bude obhajovat velké množství bodů. „Myslím, že jsem dost stará na to, abych si horší výsledky už tolik nebrala. Pořád to toho dávám všechno, jsem šťastná, cítím se dobře a zápěstí je v pořádku, což je nejdůležitější. Pozitivní nastavení mysli by mi mohlo v druhé polovině roku pomoci,“ svěřila se česká tenistka v rozhovoru pro Eurosport.

Stále se nemůže rozběhnout do té správné formy. Na začátku roku ji zabrzdila zlomenina ruky, kvůli které naskočila do kolotoče turnajů až v březnu, a od té doby zatím Karolína Plíšková nenašla tu správnou herní pohodu.

V rozhovoru, který česká tenistka poskytla Eurosportu, však mimo jiné prozradila také to, že slabší období už si nepřipouští tolik jako dříve, naopak se snaží zůstat stále pozitivní. „Pořád se mi stává, že i třeba nepovedený trénink mi pokazí náladu. Už mi ale nezkazí celý den, jako tomu bylo dřív, ale třeba jen jednu hodinu,“ vysvětluje Plíšková. „Myslím si, že tohle pozitivní nastavení mysli by mi mohlo v druhé polovině roku pomoci,“ doufá.

Aktuálně se Plíšková nachází na šestém místě světového pořadí, před sebou má ovšem velmi náročnou druhou polovinu roku, ve které už se její výsledky budou nutně muset zlepšit, pokud si chce udržet svou pozici na žebříčku.

Dvojnásobnou grandslamovou finalistku bude čekat náročná obhajoba bodů za finále ve Wimbledonu a v Montrealu, semifinále v Cincinnati a čtvrtfinále na US Open. Na blížícím se French Open uhrála loni Plíšková jen druhé kolo, takže zde může naopak v případě povedeného výsledku nějaké body „nahnat“.

21. března oslavila Plíšková třicáté narozeniny, na konec kariéry však ještě ani zdaleka nemyslí. „Pořád se cítím stejně mladě a šíleně,“ zavtipkovala Plíšková. „Myslím si, že pokud budu zdravotně a fyzicky v pořádku, můžu ještě nějakou dobu hrát. Nechci říct, že budu hrát tenis ještě dalších pět let, protože nikdo neví, co se stane v příštích pěti letech, ale momentálně se cítím dobře, takže pokud mé tělo vydrží, na konec ještě myslet nemusím,“ uvedla dále Plíšková.

Kromě tenisu přišla v rozhovoru pro Eurosport řeč také na téma rodiny, během příštích několika týdnů totiž dvojče Karolíny Kristýna očekává narození potomka. „Viděla jsem Kristýnu minulý týden, speciálně kvůli ní jsem se vracela do Prahy, abychom si spolu mohly pokecat. Po Římu do Prahy nepojedu, takže až ji uvidím příště, asi už nebude sama,“ těší se Karolína.

Příští týden se Plíšková zúčastní turnaje ve Štrasburku, kam přijala divokou kartu a bude plnit roli nejvýše nasazené tenistky. Poté už přijde na řadu druhý grandslam sezóny French Open.