Genova Prague Open: Krumich a Paulson vybojovali účast v semifinále, Duda je ve finále čtyřhry

- Redakce

Antukový turnaj ITF Genova Prague Open s dotací 25 tisíc amerických dolarů měl v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. Andrew Paulson si zajistil místenku v semifinále díky dvousetové výhře nad Američanem Dammem. Dařilo se i Martinovi Krumichovi (na snímku), jenž vyzrál bez ztráty setu na Španěla Esteveho Lobata. Končí naopak kvalifikant Antonín Bolardt, jenž svůj duel s Rakušanem Neumayerem po prohrané první sadě skrečoval. Filip Duda postoupil po boku Němce Hellera do deblového finále. Před jeho branami skončili Marek Gengel a David Poljak.

Krumich skolil nasazenou dvojku!
Devatenáctiletý Martin Krumich (569.) si připsal na antukovém turnaji Genova Prague Open velmi cenný skalp, když ve čtvrtfinále přehrál druhého nasazeného Eduarda Esteveho Lobata (297.) ze Španělska po dvou hodinách a 36 minutách 6:3 a 7:6(6)!

Krumich vedl ve druhém dějství už 3:0, na výhru proti zkušenému španělskému soupeři se ale nakonec ještě pořádně nadřel. Jeho protivníkem v semifinále bude Rakušan Lukas Neumayer (446.).

Paulson na Spojích znovu neztratil set
Prvním českým semifinalistou se stal na podniku Genova Prague Open dvacetiletý Andrew Paulson (518.). Na Spojích neztratil ani při svém třetím vystoupení sadu. O dva roky mladšího Američana Martina Damma (696.), přemožitele nejvýše nasazeného Lukáše Rosola z úvodního kola, porazil 6:3 a 7:5. Může se tak těšit na semifinálový souboj s Francouzem Jurgenem Briandem (596.).

Bolardt své čtvrtfinále v Praze skrečoval
Antonín Bolardt (1318.) si v pátek na Spojích další skalp favorita nepřipsal. Třiadvacetiletý Čech, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, své čtvrtfinále s Rakušanem Lukasem Neumayerem (446.) po prvním setu skrečoval. Bolardt v něm uhrál dva gemy.

Duda si zahraje o deblový titul
Filip Duda a jeho německý parťák Peter Heller si zahrají na antukovém turnaji ITF na pražských Spojích o titul ve čtyřhře. Česko-německé duo přehrálo v semifinále Genova Prague Open americkou dvojici Martin Damm, Alex Rybakov 7:6(4), 3:6 a 10:3, může se tak těšit na finálovou bitvu proti izraelsko-australskému páru Daniel Cukierman, Andrew Harris.

Genova Prague Open 2022, Praha (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Martin Damm (USA, 696.) – ANDREW PAULSON (518.) 3:6, 5:7
MARTIN KRUMICH (569.) – Eduard Esteve Lobato (ESP, 297.) 6:3, 7:6(6)
Lukas Neumayer (AUT, 446.) – ANTONÍN BOLARDT (1318.) 6:2 skreč Bolardt
Jurgen Briand (FRA, 596.) – Mohamed Safwat (EGY, 451.) 6:2, 6:2

Semifinále čtyřhry
GENGEL, POLJAK – Cukierman (ISR), A. Harris (AUS) 3:6, 3:6
DUDA, Heller (GER) – Damm, Rybakov (oba USA) 7:6(4), 3:6, 10:3