Povedlo se! Malečková rozšířila počet českých účastníků v kvalifikaci Roland Garros

- Marek Bartošík

Jesika Malečková (238.) se může těšit na svou druhou účast v kvalifikaci grandslamového Roland Garros, kde poprvé zápolila v roce 2016. Sedmadvacetiletá Češka původně figurovala na 13. místě pod čarou, po řadě odhlášek svých soupeřek se ale dostala do startovní listiny, a doplnila tak své krajanky Lindu Noskovou a Lindu Fruhvirtovou. Z mužů by se měli v pařížské kvalifikaci, která začne 16. května, představit Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč, Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina.

Konec velké nejistoty si může užívat Jesika Malečková, jež pouhé čtyři dny před začátkem kvalifikace antukového grandslamu přece jenom proklouzla na místo zaručující účast.

Aktuálně 238. tenistka žebříčku WTA si zahraje o postup do hlavní soutěže Roland Garros podruhé v kariéře, přičemž při premiérové účasti před šesti lety skončila v úvodním kole. Přes první rundu nepřešla ani na letošním Australian Open, kde se po více než pětiletém půstu opět vrátila na jednu z akcí velké čtyřky.

Spolu s Malečkovou naskočí do ženské kvalifikace Roland Garros ještě sedmnáctileté naděje Linda Nosková (186.) a Linda Fruhvirtová (202.). Jistotu startu by měla i Kristýna Plíšková (216.), kterou ale brzy čekají příjemné mateřské povinnosti.

V mužské části kvalifikace zabojují o místenku do hlavní fáze Zdeněk Kolář (136.), Tomáš Macháč (145.) a také debutanti Vít Kopřiva (171.) a Dalibor Svrčina (202.).

Kvalifikace druhého grandslamu letošní sezóny vypukne v areálu Rolanda Garrose v pondělí 16. května a vyvrcholí o čtyři dny později. Hlavní soutěž odstartuje tradičně v neděli 22. května.

Účast v ní mají z českých tenistů a tenistek zajištěnou Barbora Krejčíková (2.), Karolína Plíšková (6.), Petra Kvitová (34.), Markéta Vondroušová (35.), Kateřina Siniaková (45.), Tereza Martincová (53.), Marie Bouzková (68.), Karolína Muchová (78.), Jiří Veselý (73.) a Jiří Lehečka (79.).