Bejlek opět úřadovala! Šikovná Češka oslavila v Itálii druhý titul kariéry

- Marek Bartošík

Sára Bejlek (307.) se dočkala svého druhého titulu ze dvouhry na ženském okruhu ITF! Šestnáctiletá naděje českého tenisu si v italském Santa Margherita di Pula poradila s odklady kvůli počasí i všemi soupeřkami, přičemž v souboji o trofej na antukové akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů udolala Polku Weroniku Falkowskou (368.) po hodině a 38 minutách 7:6(4) a 6:1.

Velmi netradiční byl svým průběhem ženský turnaj Fortevillage ITF Trophy v Santa Margherita di Pula. Kvůli dešti se totiž tamější „pětadvacítka“ protáhla z minulého až do aktuálního týdne.

Nicméně českou bojovnici Sáru Bejlek ani nepříjemné zpoždění nerozhodilo. Zástupkyně prostějovského tenisového klubu nejprve otočila pondělní semifinále proti Italce Camille Rosatellové (340.), když vydřela výhru 3:6, 7:6(4) a 6:3.

Poslední krok k zisku trofeje udělala nasazená jednička v dnešním utkání proti Polce Weronice Falkowské, kterou skolila po setech 7:6(4) a 6:1. V první sadě přitom jednadvacetiletá Falkowská nejprve vedla 3:0 se dvěma brejky a poté dvakrát podávala na výhru v setu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sára Bejlek?? (@sarabejlek)

Nezdolná Bejlek tak může ve svých šestnácti letech slavit už druhý singlový triumf na ženském okruhu ITF! Premiérový turnajový vavřín mimochodem vybojovala loni v červenci na antukové „šedesátce“ v Olomouci, kde ve finále uštědřila dva kanáry Argentince Paule Ormaecheaové.

Česká reprezentantka potvrdila triumfem na italské antuce svou velmi dobrou výkonnost – v této sezóně má zatím zápasovou bilanci 15 výher a 7 porážek (na antuce dokonce 11:3).

V aktuálním „živém žebříčku“ se Bejlek po započítání 50 bodů za titul posunula už na 267. příčku. Pro šikovnou levorukou tenistku, která se letos definitivně přesunula z juniorského na ženský okruh, ale taková meta rozhodně není konečnou.

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
SÁRA BEJLEK (307.) – Weronika Falkowská (POL, 368.) 7:6(4), 6:1