V posteli o půl šesté? Ostuda! Unavený Zverev se po porážce v Madridu opřel do ATP

- Filip Lefenda

Pořádně naštvaný byl po nedělní finálové porážce v Madridu Alexander Zverev. Německý tenista uhrál s domácím Carlosem Alcarazem pouhé čtyři gemy a vinu za svůj nedostatečně kvalitní výkon později svaloval i na ATP.

Zverev si stěžoval na pozdní nasazování do zápasů. Své páteční čtvrtfinále s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem dohrával o půl jedné ráno. Do sobotního semifinále se Stefanosem Tsitsipasem pak šel vinou třísetového ženského finále až ve čtvrt na dvanáct večer. Rovněž duel s řeckým protivníkem rozhodl až třetí set, a tak slavil unavený Němec až zhruba deset minut po první hodině ranní.

Oproti Alcarazovi, jehož semifinále proti Novaku Djokovičovi bylo na programu od 16 hodin, měl tak o poznání kratší dobu na odpočinek. „Carlos hrál skvěle, o tom nemůže být sporu. Ovšem to, co tady předvedla ATP, je absolutní ostuda,“ čertil se třetí hráč světa na tiskové konferenci.

„Předevčírem jsem se dostal do postele o půl páté ráno. Včera dokonce těsně před půl šestou,“ soptil Zverev. Finálový mač přišel na řadu v nedělních 18:30 hodin a čerstvě devatenáctiletý Alcaraz zvítězil až nečekaně jednoznačně 6:3 a 6:1.

„Normální člověk by měl problém vstát z postele. Já místo toho musel hrát finále se soupeřem, který je pro mě momentálně nejlepším tenistou na světě. To je opravdu hodně složitý úkol,“ vysekl poklonu Alcarazovi.

Rozhozený režim byl na kurtu znát. „Byl jsem naštvaný. Nezvládl jsem se koncentrovat při podání ani běžných úderech. Kazil jsem jednoduché smeče. Nechci se vymlouvat, nejspíše bych tak jako tak prohrál. Mohl to být ale mnohem lepší zápas,“ podotkl majitel devatenácti trofejí z elitního okruhu.

Na tu jubilejní dvacátou si tak ještě musí počkat. „Je mi líto toho, jak to dopadlo. Neměl jsem absolutně šanci ukázat, co umím,“ dodal zklamaný Zverev.