Češky budou hrát v Římě nakonec tři! Martincová úspěšně prošla kvalifikací

- Jan Vojkůvka

Úspěšnou kvalifikaci na turnaji WTA v Římě má za sebou Tereza Martincová. Česká tenistka ve finálovém kole porazila Slovenku Kristínu Kučovou 6:3, 6:4 a zahraje si na velkém italském turnaji hlavní soutěž. V pavouku podniku WTA 1000 doplní Karolínu Muchovou a Karolínu Plíškovou.

Poslední dva měsíce měla Tereza Martincová poměrně smůlu na losy, kvůli čemuž ji tížila série pěti porážek v řadě. Vedle dvou proher s Emmou Raducanuovou nestačila česká tenistka na Paulu Badosaovou, Karolínu Muchovou a Annu Bondarovou.

Kvalifikace v Římě však vrátila Češku zpět na vítěznou vlnu. Po trochu složitějším souboji s Číňankou Chan, kterou v sobotu porazila 6:0, 4:6, 6:3, se Martincová v neděli vypořádala s Kristínou Kučovou. V duelu plném brejků musela sice v obou setech dohánět manko, ale zejména obrat z 1:4 na 6:4 ve druhé sadě byl parádním tenisovým kouskem.

Díky svému nedělnímu úspěchu tak Martincová rozšířila počet českých hráček v hlavní soutěži italského turnaje na tři.

V prvním kole se utká s Američankou Amandou Anisimovou, které se během letošní antukové části sezony poměrně daří a po semifinále v Charlestonu dokráčela také do čtvrtfinále v Madridu. Martincová rozhodně ale nepůjde do zápasu bez šancí a ráda by jí oplatila dvě porážky, které od ní schytala v letech 2019 a 2021.

Svou soupeřku pro první kolo se po skončené kvalifikaci dozvěděla i Karolína Muchová. O postup do druhého kola se utká s Chorvatkou Petrou Martičovou. Karolína Plíšková má jako nasazená šestka v úvodním kole volný los.