Stihne Medveděv Roland Garros? Rus dostal divokou kartu do Ženevy

- Filip Lefenda

Ruský tenista Daniil Medveděv by mohl do turnajového kolotoče opět nasednout už v polovině května. Druhý hráč světa, jenž má za sebou operaci kýly, obdržel divokou kartu pro podnik ATP 250 ve švýcarské Ženevě.

Spolu s týmovým ATP Cupem zasáhl Medveděv od začátku roku všehovšudy do pěti turnajů. Finalista letošního Australian Open odehrál poslední soutěžní utkání 31. března v Miami. Po čtvrtfinálové porážce 6:7(6) a 3:6 s Polákem Hubertem Hurkaczem se rozhodl podrobit operaci.

„Poslední měsíc jsem hrál s menší kýlou. S týmem jsme se proto rozhodli, že podstoupím zákrok,“ informoval tehdy šampion z posledního US Open s tím, že mimo hru by měl být měsíc až dva.

Nyní se zdá, že by šestadvacetiletý Medveděv přeci jen mohl stihnout Roland Garros. Druhý grandslam sezony odstartuje v Paříži 22. května. Představit by se měl už o týden dříve na podniku v Ženevě. Švýcarští pořadatelé v pátek oznámili prvního držitele divoké karty, kterým je právě hvězdný Rus.

Titul bude ve městě u francouzských hranic obhajovat Nor Casper Ruud. Chybět by neměl ani loňský poražený finalista Denis Shapovalov z Kanady či další vítěz newyorského grandslamu Rakušan Dominic Thiem, jenž po zranění zápěstí a nákaze koronavirem stále čeká na první výhru v sezoně.