Když tasí triky z rukávu. Kvitové kontrakraťas zvolen úderem měsíce

- Jan Vojkůvka

Duben nebyl zrovna měsícem, který by Petře Kvitové uvízl v paměti. České tenistce se herně nevedlo, prohrála všechny tři zápasy, do kterých nastoupila, a nenavázala na úspěšné vystoupení z turnaje v Miami. Přesto však dokázala na dvorci svou hrou okouzlit publikum, za což po zásluze obdržela ocenění úder měsíce.

K jejímu nejlepšímu úderu došlo na turnaji ve Stuttgartu. V utkání prvního kola s Karolínou Plíškovou po většinu utkání diktovala tempo hry, jenže riskantní hra s sebou přinášela i chyby. Kvůli tomu nakonec prohrála 4:6, 6:4, 6:7(5) a s oblíbeným podnikem, na němž v roce 2019 triumfovala, se musela rozloučit.

Ve druhém setu za stavu 1:1 a 40:30 se však vytasila s parádním úderem. V dlouhé výměně nebyla lepší, jednou se dokonce jen tak tak vešla do dvorce a Plíšková se pokusila rozehru zakončit kraťasem. Kvitová ovšem skvěle její úder přečetla, vydala se k síti, míček doběhla a efektním kontrakraťasem v ohromně ostrém úhlu získala fiftýn na svou stranu.

Aktuálně 30. hráčka světového žebříčku prozatím neprožívá vůbec dobrou antukovou část sezony. Na všech třech turnajích skončila už v prvním kole a rozhodla se odhlásit z blížícího se turnaje v Římě. Startovat by měla až na Roland Garros, které začíná 22. května.