Malečková po boku Chwalinské vybojovala další letošní titul. Opanovala čtyřhru v Istanbulu

- Jan Vojkůvka

Jesika Malečková a Maja Chwalinská slaví na šedesátce v tureckém Istanbulu zisk deblového titulu. Ve finále česko-polská dvojice porazila domácí Befu Cengizovou a Rusku Anastasii Tichonovovou po obratu 2:6, 6:4, 10:7.

Jesika Malečková si v této sezoně velmi oblíbila turecké turnaje. Po působení v Antalyi, kde společně s Miriam Kolodziejovou vybojovala dva tituly, se přesunula do Istanbulu a nadále se jí na tamní antuce daří. Tentokrát slaví po boku Polky Maji Chwalinské na turnaji ITF s dotací 60 tisíc dolarů.

Vstup do finále se přitom česko-polské dvojici příliš nepodařil. První set byl jasně v hrsti Cengizové s Tichonovovou, ale od druhé sady byl na kurt trochu jiný pohled. Malečková s Chwalinskou sice hned třikrát neudržely výhodu brejku, ale v desátém gemu set na returnu úspěšně zakončily.

Vynutily si tím supertiebreak, v němž se jim povedlo uskočit do vedení 5:2 a následně si za stavu 9:5 vypracovaly čtyři mečboly. Dva sice Cengizová s Tichonovovou odvrátily, ale třetí už Malečková s Chwalinskou proměnily.

Sedmadvacetiletá Češka vybojovala v Istanbulu už svou patnáctou trofej na okruhu ITF. Nejcennějším jejím titulem v držení je triumf na osmdesátce v Olomouci, kde zvítězila v roce 2018. V roce 2021 slavila také trofej na šedesátce v Praze a vítězstvím v Istanbulu tento úspěch vyrovnala.