Detiuc slaví třetí letošní titul! V Záhřebu vyhrála už třetí šedesátku v kariéře

- Jan Vojkůvka

Zatímco v singlu se Anastasii Detiuc stále nedaří navázat na výkony z let 2018 a 2019, v deblu patří k vůbec nejúspěšnějším tenistkám na okruhu ITF. Ač startovala v Záhřebu na svém teprve čtvrtém turnaji v této sezoně, vybojovala už třetí titul! Tentokrát po boku Katariny Zavacké z Ukrajiny.

V sobotním finále se česko-ukrajinskému páru podařilo porazit turnajové trojky Linu Gjorčeskou a Irinu Chromačevovou v třísetové bitvě 6:4, 6:7(5), 11:9, přičemž mečbol měly už ve druhém setu, který ale neproměnily. V tahanici v závěrečném supertiebreaku však své soupeřky k možnosti zakončit utkání Detiuc se Zavackou nepustily a v těsné koncovce se mohly radovat ze zisku prvního společného titulu.

Třiadvacetiletá Detiuc přitom absolvovala po boku o rok mladší Zavacké teprve první turnaj, okamžitě z toho byl ale jeden z nejcennějších titulů, co má ve sbírce. Triumfem na akci s dotací 60 tisíc dolarů vyrovnala své triumfy z letošního turnaje ve švýcarském Chiassu a také z šedesátky z Versmoldu v roce 2019.

Celkem se Detiuc radovala letos ze třetího titulu. V Chiassu zvítězila po boku Miriam Kolodziejové a v Manacoru na pětadvacítce vyhrála spolu s Janou Sizikovovou. Svou letošní bilanci vylepšila už na 14 výher a tíží ji jen jedna porážka ze semifinále v Altenkirchenu.

Celkově česká tenistka, která je aktuálně na 142. místě světa, vybojovala během kariéry 15 titulů na okruhu ITF. Nejvíce, shodně pět, získala po boku Aminy Anšbaové a Johany Markové.