Kvitová trpí únavovou zlomeninou nohy, začátek sezony chce stihnout

- Jan Vojkůvka

Zdravotní problémy Petry Kvitové, které ji vyřadily z nedělních bojů ve fedcupovém finále s Francií, jsou způsobené únavovou zlomeninou zánártních kůstek. Česká tenistka si zranění přivodila během turnaje WTA Elite Trophy a ještě dva týdny bude muset nosit ortézu.

Podle informací Tenisového světa má Petra Kvitová na dovolené v Monaku ortézu, což je důsledek zranění nártu pravé nohy, které českou tenistku trápilo již na finále Fed Cupu ve Francii, na který dorazila po náročném turnaji WTA Elite Trophy, kde její obtíže s nohou začaly.

Původně se sice unávová zlomenina nepotvrdila, další vyšetření však odhalily větší problémy, než se na první pohled zdálo. „Ano, Petra má ortézu  a zhruba ještě dva týdny ji mít bude,“ potvrdil informace na dotaz Tenisového světa mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal. „O víkendu absolvovala magnetickou rezonanci u profesora Koláře a diagnóza je, že má únavovou zlomeninu zánártních kůstek pravé nohy.“

Zranění pochopitelně výrazně ovlivní kondiční přípravu hráčky na novou sezonu. Sama tenistka však věří, že zdravotní komplikace nijak neohrozí její naplánované starty v Austrálii. Hodlá především upravit svůj trénink, během něhož chce zprvu více posilovat horní polovinu těla a zároveň se chce věnovat plavání.