Madrid: Linda Fruhvirtová dostala z kvalifikace o 20 let starší soupeřku. Bouzková vyzve krajanku

- Radek Štohl

Úspěšná tenistka madridské kvalifikace Marie Bouzková (77.) se v hlavní soutěži prestižní akce představí proti krajance Karolíně Plíškové (7.). Soupeřku pro první kolo dvouhry zná rovněž Linda Fruhvirtová (205.), šestnáctiletou Češku čeká o dvacet let starší Estonka Kaia Kanepiová (206.).

Adelaide, Indian Wells, Miami a Madrid. Marie Bouzková uspěla ve všech letošních kvalifikacích zmíněných turnajů, naposledy ve španělské metropoli. V úterý nejprve smetla Francouzku Fionu Ferrovou (146.) dvakrát 6:2, o den později si znovu bez ztráty setu poradila s dobře hrající Dankou Koviničovou (114.) 7:5, 6:4.

Bouzková v Austrálii i na obou prestižních amerických turnajích vždy po úspěšné kvalifikaci minimálně jedno kolo uhrála. V Madridu ji ovšem bude čekat překážka v podobě krajanky Karolíny Plíškové (7.), se kterou v dosud jediném měření sil před třemi lety v Brisbane prohrála 5:7, 2:6.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Na svoji soupeřku se rovněž už může připravovat divoká karta Linda Fruhvirtová (205.). Za tři dny sedmnáctiletá tenistka se postaví někdejší 15. hráčce žebříčku dvouhry a čtvrtfinalistce letošního Australian Open Kaie Kanepiové (55.).

Estonka v prvním kole kvalifikace smetla nedávnou přemožitelku Fruhvirtové z Billie Jean King Cup Harriet Dartovou (102.) dvakrát 6:1, ve finále si poradila s Martinou Trevisanovou (81.) 6:2, 7:5.

Zápas Bouzkové s Plíškovou je naplánován na dnešních 15:30. Během dnešního dne se z Češek představí ještě Karolína Muchová (67.), kterou vyzve Číňanka Čchin-wen Čeng (72.). Fruhvirtová si na utkání s Kanepiovou musí počkat do pátku.