Chceme vyhrát, navíc se skvěle připravím na Melbourne, odhaluje plány před Hopman Cupem Kvitová

- Jan Vojkůvka

Zakončení roku 2016 měla vynikající. Petra Kvitová dokázala vyhrát WTA Elite Trophy, dopomohla k zisku dalšího triumfu ve Fed Cupu a k tomu přidala ještě jeden titul v Číně a finále v Lucembursku. Na to, jak se Petra v první polovině sezony trápila, tak konec měla excelentní. A vítězně by ráda navázala i na blížícím se Hopmanově poháru.

Petra Kvitová celkově patří k hráčkám, které si týmové soutěže hodně užívají. Ve Fed Cupu je jedním ze základních pilířů, proč vznikla český dynastie, která vybojovala pět triumfů z posledních šesti ročníků a rok za rokem potvrzuje, že ženská týmová soutěž má v jejím kalendáři vysokou prioritu a vynechává reprezentační víkendy jen v případě, kdy sama ví, že týmu by nebyla příliš prospěšná.

Po dvou letech se navíc rozhodla, že se potřetí zúčastní také Hopman Cupu, soutěže smíšených týmů. V Austrálii se pokusí po boku Adama Pavláska navázat na úspěch z roku 2012, kdy s Tomášem Berdychem vybojovala titul.

Samozřejmě, když někam přijedete, chcete vyhrát,“ cituje Kvitovou web tennisworldusa.org. „Byl to skvělý rok, když jsme vyhráli. Ráda bych to zopakovala. A také chci vylepšit své výsledky na grandslamech, které tento rok nebyly zrovna perfektní,“ odhaluje své plány česká tenistka.

Kvitová, která vypadla z elitní desítky, do níž však má nakročeno zpět a je blízko návratu, se rozhodla k účastni na Hopmanově poháru i kvůli změně přípravy před Australian Open.

V polovině roku jsem přemýšlela, že by bylo skvělé se vrátit do Perthu. Je to skvělá událost, na které se dá připravovat. Máte zajištěné tři zápasy ve skupině. Je sice lepší hrát ve finále, ale víte, že máte alespoň tuhle jistotu,“ vysvětluje výhody hraní v Hopman Cupu.

Příprava na Australian Open bude skvělá. Počasí je tam velmi podobné, stejně jako kurt a celkově podmínky jsou podobné jako v Melbourne,“ vypočítává výhody Kvitová.

A kromě možnosti přípravy na první grandslam sezony je tu pak pochopitelná touha zapsat si na konto další týmový úspěch...