Los Mutua Madrid Open: Krejčíková s Vondroušovou se odhlásily. V hlavní soutěži bude šest Češek

- Jan Vojkůvka

Zatímco se v Madridu rozběhly kvalifikační boje, byla rozlosována i hlavní soutěž. Do té ovšem nezasáhnou české tenistky Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová, které se z turnaje odhlásily. V hlavní soutěži se i přesto představí minimálně šest českých hráček, které poznaly svůj los.

Roli páté nasazené bude plnit Karolína Plíšková, na kterou čeká jedna z úspěšných kvalifikantek. Poměrně obtížný los čeká na Petru Kvitovou, která v úvodním kole vyzve Švýcarku Jil Teichmannovou a ve druhém kole může narazit na světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Dost obtížný los vyfasovala Tereza Martincová, která se střetne s nasazenou devítkou Emmou Raducanuovou. S ní absolvovala nedávno zápas v rámci BJK Cupu na pražské Štvanici, kde prohrála po boji dvakrát 5:7, a může se tak pokusit o odvetu.

Nepříjemná soupeřka čeká i na Kateřinu Siniakovou. V úvodním kole se střetne s Chorvatkou Anou Konjuhovou, s níž prohrála oba vzájemné zápasy. Snadné to nebude mít ani Karolína Muchová proti Čchin-wen Čeng z Číny.

Poměrně slušnou šanci, jak v prvním kole uspět, naopak dostane Linda Fruhvirtová. Hráčka, která obdržela od pořadatelů divokou kartu, se utká s jednou z úspěšných kvalifikantek.

V kvalifikaci turnaje WTA 1000 navíc nastoupí do hry Marie Bouzková, jež tak má šanci rozšířit počet Češek v hlavní soutěži, která startuje 28. dubna.

V Madridu se naopak kvůli vleklému zranění ruky nepředstaví světová trojka Barbora Krejčíková. Sice už se vrátila k tréninku, ale podle všeho ještě není připravena naskočit do turnajového kolotoče. Nadále tak pokračuje absence české jedničky, která trvá už dva měsíce. Naposledy se představila ve druhé polovině února na turnaji v Dauhá.

Ještě dříve než Krejčíková oznámila svou absenci v Madridu Markéta Vondroušová, jež se oficiálně odhlásila v neděli. Semifinalistka letošního turnaje v Dubaji a osmifinalistka z Indian Wells si už jednu nedobrovolnou pauzu v této sezoně vzala. Scházela totiž na turnaji v Miami, kde nemohla hrát kvůli zánětu dutin. Důvod, proč nenastoupí v Madridu, nezveřejnila.

Vedle českých hráček se z turnaje v Madridu odhlásily i Anett Kontaveitová, Angelique Kerberová, Elina Svitolinová či Sofia Keninová.