Návrat je blízko! Nadal zveřejnil video z tréninku, mohl by stihnout Madrid

- Petr Sumbal

Zdravotní pauza způsobená únavovou zlomeninou žebra by měla Rafaelu Nadalovi brzy skončit! Světová čtyřka zveřejnila na sociálních sítích videa a fotografie ze svého tréninku a podle všeho plánuje svůj návrat uskutečnit už na turnaji v Madridu, který startuje 2. května.

Poslední soutěžní zápas odehrál Rafael Nadal ve finále turnaje v Indian Wells, kde podlehl Američanu Tayloru Fritzovi. Tím mu skončila série dvaceti vítězství a Španěl prakticky okamžitě ohlásil, že si bere pauzu. Jeho opotřebené tělo to skutečně potřebovalo, brzy vyšlo najevo, že má Nadal únavovou zlomeninu žebra a tím pádem kromě turnaje v Miami nestihne ani start své oblíbené antukové části sezóny.

Nadal vynechal „tisícovku“ v Monte Carlu a také oblíbený domácí turnaj v Barceloně, jenž vrcholí tento týden. V těchto dnech už však Španěl opět trénuje a prestižní turnaj kategorie ATP Masters 1000 v Madridu, jenž začíná 2. května, už by zmeškat neměl.

Důvody k optimismu dokládají fotografie a videa z Nadalova tréninku na rodné Mallorce, zveřejněná na Nadalově twitterovém účtu a také na twitteru jeho akademie.

Turnaj v Madridu patří mezi Nadalovy oblíbené, v minulosti zde tento 35letý tenista hned pětkrát triumfoval, z toho čtyřikrát na antuce (2010, 2013, 2014 a 2017) a jednou ještě když se hrálo na tvrdém povrchu (2005). V loňském roce Nadal v Madridu došel do čtvrtfinále, kde ho vyřadil pozdější vítěz turnaje Alexander Zverev.

Nadal by v Madridu při absenci Daniila Medveděva plnil roli nasazené trojky, jedničkou by měl být Novak Djokovič, jehož startu ve španělské metropoli by taktéž nemělo nic bránit. Jednalo by se o první turnaj od loňského French Open, na kterém by se sešli oba tito elitní tenisté. V Paříži se odehrál také jejich poslední vzájemný duel, Djokovič tehdy Nadala porazil v semifinále ve čtyřech setech při své cestě za grandslamovou trofejí.