Další pozvánka mezi elitu! L. Fruhvirtová dostala divokou kartu do Madridu

- Jan Vojkůvka

Navázat na parádní výkony z Miami bude moci Linda Fruhvirtová už na konci dubna. Od 28. dubna totiž bude hrát na prestižním Mutua Madrid Open, kam obdržela od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže. Pro českou tenistku se bude v této sezoně jednat o třetí účast v hlavním pavouku turnaje WTA.

Stále ještě šestnáctiletá Fruhvirtová se před měsícem v Miami postarala o několik senzačních výsledků a nakonec nečekaně dokráčela až do osmifinále. Její kvality pocítily postupně Danka Koviničová, Elise Mertensová i hvězdná Viktoria Azarenková, která dokonce předčasně opustila dvorec, když Fruhvirtová vedla jednoznačně 6:2, 3:0.

Jízdu české tenistky dokázala zastavit až Španělka Paula Badosaová, která mladičkou Lindu do čtvrtfinále nepustila. Že ale výkony Fruhvirtové nebyly náhodné, se potvrdilo hned další týden na antuce v Charlestonu. Na tamním turnaji totiž Češka zvládla náročný souboj s bývalou světovou dvacítkou Anou Konjuhovou.

Fruhvirtová, která minulý týden startovala v BJK Cupu a po velkém boji padla s Harriet Dartovou, bude moci na své výkony z amerických turnajů navázat na španělské antuce. Od pořadatelů Mutua Madrid Open totiž obdržela divokou kartu do hlavní soutěže.

Vedle 204. tenistky světa, která patří k největším talentům svého ročníku, se volných karet do ženského turnaje dočkaly i Naomi Ósakaová, Marta Kostjuková, Čchi-wen Čeng a Monica Puigová, která se na kurtu představí poprvé od září 2020.

Pro mužskou část turnaje pak divoké karty obdrželi Carlos Gimeno, Lucas Pouille, Jack Draper a také Andy Murray. Brit přitom zvažoval, že antukovou část sezony zcela vynechá. To se ale nyní nepotvrdilo.