Chtěla bych dosáhnout třiceti grandslamových titulů, hlásí Serena Williamsová

- Radim Sochor

Serena Williamsová má na svém kontě už 22 titulů z grandslamových turnajů, rozhodně však neplánuje na tomto čísle zůstat. Má poměrně velmi dobrou šanci vyrovnat rekord Margaret Courtové, která má na svém kontě titulů hned čtyřiadvacet.

Trenér Sereny, Patrick Mourataglou, řekl před několika měsíci, že Serena může dosáhnout až třiceti grandslamových titulů, ale Serena dodala, že to bude více než složité. „Třicet je opravdu hodně, ale mým cílem je předvést to nejlepší co dokážu a být šťastná,“ dodala bývalá světová jednička.

Serena ráda zavzpomínala na triumf z Wimbledonu, který byl právě jejím posledním, dvaadvacátým, titulem: „Wimbledon byl pro mě povedeným. Určitě na mně bylo vidět, jak jsem byla po finálovém zápase nadšená a šťastná. Měla jsem tam spoustu těžkých zápasů, ale šla jsem do toho s určitou taktikou a ono to vyšlo.“

 

22 Grand Slam Titles

Fotka zveřejněná uživatelem Serena Williams (@serenawilliams),Čec 9, 2016 v 10:32 PDT

Podaří se Sereně získat v roce 2017 další grandslamové zářezy? Její sezóna začne v Aucklandu. Na novozélandské půdě se především daří starší sestře Venus, sama Serena se turnaje zatím nezúčastnila.