Kalendář dostává další trhliny. Krejčíková se odhlásila i ze Stuttgartu

- Jan Vojkůvka

Světová dvojka Barbora Krejčíková musela znovu odložit svůj návrat na kurty a nestihne začátek antukové části sezony. Česká tenistka se odhlásila i z německého turnaje ve Stuttgartu a dává své ruce ještě čas na plné zotavení.

Krejčíkovou začaly sužovat problémy s pravým loktem po turnaji v katarském Dauhá, kde prohrála osmifinále s Jelenou Ostapenkovou. Od 23. února se v soutěžním zápase nepředstavila a vynechala nejen obě americké tisícovky v Indian Wells a Miami, ale nestartuje ani nyní během BJK Cupu.

Ač na začátku dubna uvedla, že se její stav zlepšuje, tak upozornila, že nehodlá nic uspěchat. „Ještě nevím, kdy přesně začnu hrát. Ruka potřebuje více času, aby byla stoprocentní, a aby se mi zranění nevracelo,“ řekla tehdy v rozhovoru pro Hitrádio City Brno.

Zmíněný čas svému zotavení věnuje i nadále. Ve čtvrtek se totiž odhlásila z prestižního antukového turnaje v německém Stuttgartu, kde měla startovat poprvé od roku 2016 a prožít premiéru v tamní hlavní soutěži.

Zranění tak nadále ovlivňuje sezoně vítězky loňských antukových akcí ve Štrasburku a na Roland Garros. Dalším turnajem, na který je přihlášená, je Mutua Madrid Open. Jedná se o turnaj z kategorie WTA 1000, jenž startuje 28. dubna. Prozatím však není jisté, jestli se na něj stihne připravit.