Koho k Vondroušové? Makají všechny, nastoupit může kdokoliv, řeší příjemné dilema Pála

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

Už v pátek vyzvou české tenistky v rámci kvalifikačního duelu Poháru Billie Jean Kingové nevyzpytatelný tým Velké Británie. Výběr Petra Pály bude na štvanické antuce favoritem, zkušený kapitán ale stále nemá úplně jasno, koho pošle do hry. „Řekl jsem jim, ať jsou připravené všechny. Nastoupit může kdokoliv,“ avizuje příjemné starosti šestačtyřicetiletý stratég.

Dva dny před začátkem kvalifikačního střetnutí jsou Pálovy svěřenkyně v dobrém rozpoložení. „Přístup holek je suprový. Všechny makají, aby byly připravené. Den volna dostala Kája (Muchová), necítila se dobře. Není to ale nic strašného. Může nastoupit,“ přiblížil český kapitán aktuální dění v týmu.

O jedničce je už nějakou dobu jasno, jenže koho poslat do hry spolu s Vondroušovou? „Nastoupit může za rozhodnutého nebo nerozhodnutého stavu kdokoliv. Stále ještě nevím, koho zítra nahlásím. Dnes je pro mě hlavní, abych zjistil, zda budu vybírat ze čtyř, nebo z pěti hráček,“ přiznal šéf české lavičky.

Velkou výhodou domácí reprezentace bude povrch. Pála si štvanickou antuku nemůže vynachválit. „Na to, že je jaro a mrzlo, jsou kurty připraveny úžasně – jak ty zápasové, tak i tréninkové. Takhle je to dobré,“ narážel na fakt, že jsou dvorce trochu mokřejší.

Podobně by tomu mohlo být i v pátek. „Mělo by sprchnout,“ predikuje Pála. „Na každé aplikaci je ale počasí malinko jiné,“ dodal rychle s úsměvem. „Musíme se připravit na různé varianty i vzhledem ke čtyřhře. Hlavně v sobotu, kdy se postupně ochladí a míče nebudou létat tak rychle,“ nechce nic podcenit.

Variant do deblu je hned několik. „Nerad bych je ale odkrýval. Nevíme, jak se bude série vyvíjet. Ve většině složení párů ovšem figuruje Markéta (Vondroušová),“ prozradil Pála.

Během středy bude podrobněji studovat i britské protivnice. „Nejvíce toho víme o Raducanuové, o ostatních tolik ne. Chceme se dnes podívat, jak se perou s antukou,“ nastínil plány. Sám před táborem soupeřek nic skrývat nehodlá. „Naše holky znají, na okruhu jsou vidět více,“ je si vědom.