Třikrát a dost. Clijstersová nadobro končí s tenisem, poslední soupeřkou byla Češka

- Filip Lefenda

Bývalá světová jednička a vítězka čtyř grandslamů Kim Clijstersová oznámila potřetí konec kariéry. Tentokrát má být její rozhodnutí definitivní. Osmatřicetiletá Belgičanka se chce naplno věnovat rodině, s níž se z domoviny přestěhovala do Spojených států.

Clijstersová se v minulosti loučila s tenisem už v letech 2007 a 2012, na kurty se ale vždy vrátila. Naposledy coby trojnásobná matka v roce 2020, na hvězdná období ale nenavázala. Její comeback zkomplikovaly zdravotní problémy i pandemie koronaviru.

„Rozhodla jsem se, že už nebudu startovat na oficiálních turnajích. Nemohu se dočkat, jaká nová dobrodružství na mě čekají,“ oznámila na svém Instagramu vítězka 41 singlových titulů z profesionálního okruhu.

„Tenis hraju pořád ráda. S mým časovým vytížením už to ale stačí  jen na to, abych se udržela v rytmu, na turnaje ne. Kdybych chtěla hrát třeba v Austrálii, zabralo by to tři až čtyři týdny. A to v této fázi mého rodinného života prostě nejde,“ vysvětlila pro změnu v rozhovoru pro WTA.

Po svém posledním návratu prohrála rodačka z Bilzenu všech pět odehraných střetnutí. Jako vůbec poslední soupeřka, se kterou se během své bohaté kariéry utkala, tak zůstane zapsána Kateřina Siniaková. Pětadvacetiletá Češka porazila Clijstersovou loni v říjnu v úvodním kole podniku v Indian Wells 6:1, 2:6 a 6:2.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kim Clijsters (@clijsterskim)