Bouzková objevuje taje areálu na Štvanici. Jsem tady jako nováček, culila se

- Marek Bartošík

Jako vždy s úsměvem dorazila na pondělní povídání s českými novináři Marie Bouzková, která figuruje v nominaci kapitána Petra Pály pro kvalifikační souboj Poháru Billie Jean Kingové proti Britkám. Pozitivně naladěná česká reprezentantka přicestovala na pražskou Štvanici z Floridy, kde více než týden trénovala na specifické zelené antuce. Nyní se sžívá s klasickou oranžovou drtí, pokrývající menší štvanický centrkurt s kapacitou 800 diváků. „Už jsem si na ni nějak zvykla, ještě to ale chce pár dní,“ informovala třiadvacetiletá Bouzková.

Zatímco pro Terezu Martincovou, Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou je areál klubu I. ČLTK Praha tenisovým domovem, jejich týmová parťačka Marie Bouzková teprve objevuje zákoutí tohoto slavného tenisového stánku, kde se ve dnech 15. a 16. dubna uskuteční kvalifikační zápas BJKC mezi Českou republikou a Velkou Británií.

„Včera jsem ani nevěděla, kde jsou šatny,“ usmívala se Bouzková. „Jsem tady jako nováček. Kdyby to bylo na Spartě, byla bych na tom líp, ale tady jsem byla snad jen párkrát, když jsem měla asi deset let. Snažím se zorientovat. Nicméně už třeba vím, kde je posilovna,“ glosovala v dobré náladě.

Bouzkovou stěží uvidíte zamračenou, ostatně její úsměvy odpovídají parádním letošním výsledkům. Česká bojovnice zapsala v této sezóně už 17 výher z 23 utkání, přičemž na Australian Open vyhrála poprvé od léta 2019 singlový zápas na grandslamu a v mexické Guadalajaře dokráčela až do finále.

„Jsem určitě spokojená. V Austrálii jsem po dlouhé době začala vyhrávat, což mi dodalo hodně motivace do dalších turnajů. V Mexiku a Americe to nemohlo být o moc lepší, nahrála jsem tam spoustu zápasů. Jsem fit, pracovala jsem na sobě, měla jsem dlouhý tréninkový blok. Těším se na antuku, kde chci v kvalitních výkonech pokračovat,“ hlásila odhodlaně Bouzková.

Skvělé výsledky z turnajů v Austrálii, Mexiku a Spojených státech vynesly Bouzkovou z 90. na 78. místo žebříčku WTA, v letošním pořadí jí patří dokonce 26. příčka! A mohlo být ještě líp, jenže houževnatou Češku přibrzdilo před měsícem v Indian Wells zranění kotníku.

„Kotník už je v pohodě. Naštěstí jsem si s ním hýbla jen malinko. V Miami jsem hrála s tejpem, ale to bylo jen pro jistotu,“ objasnila Bouzková, která si na amerických „tisícovkách“ připsala po jedné účasti ve třetím a ve druhém kole.

Kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové, jež se odehraje už v pátek a sobotu na štvanické antuce, je pro Bouzkovou radostnou a zároveň logickou událostí v letošním kalendáři. „Jsem nadšená, že to vyšlo,“ komentovala svou účast v duelu s Britkami. „Příští týden budu hrát v Istanbulu, takže to moji přípravu nenarušilo. Naopak mě těší, že jsem v týmu,“ doplnila Bouzková.


Galerie