Úspěšná kvalifikace! Lehečka se probil do hlavní soutěže v Monte Carlu

- Jan Vojkůvka

Úspěšnou kvalifikaci na Masters v Monte Carlu má za sebou český tenista Jiří Lehečka. Poté, co v sobotu zdolal Švýcara Henriho Laaksonena ve třech setech, zvládl v neděli porazit i kvalifikační jedničku Benjamina Bonziho 6:4, 6:3.

Dvacetiletý Lehečka si díky úspěšné kvalifikaci poprvé v kariéře zahraje na turnaji kategorie ATP 1000 (Masters). Celkově si v této sezoně zahraje už na čtvrtém turnaji nejvyšší úrovně – po úspěšné kvalifikaci na Australian Open se probojoval do semifinále na turnaji v Rotterdamu a představil se rovněž v marocké Marrákeši.

Lehečka bude v Monte Carlu jediným českým zástupcem v hlavní soutěži. Svůj postup do hlavního pavouka vybojoval v souboji s Francouzem Bonzim, který byl papírovým favoritem, ale na Lehečku nedokázal najít recept.

Čech sice nevstoupil do utkání ideálně a rychle prohrával 0:2, hned ve třetí hře ale předvedl rebrejk. V deváté hře se pak dostal do vedení s výhodou brejku a posléze po třech odvrácených brejkbolech dotáhl úvodní sadu do vítězného konce.

Ve druhém setu se Lehečkovi povedlo brejknout Bonziho hned v prvním gemu a zbytek zápasu si už pohlídal.

Za postup do hlavní soutěže si Lehečka připíše 35 bodů do světového žebříčku a získá také velmi příjemné prize money ve výši 21 650 eur. Navíc rozhodně to pro něj nemusí být na turnaji konečná.

Čeká jej ale hodně těžký los. Narazí totiž na bývalou sedmičku Davida Goffina, který sice aktuálně figuruje až na 74. místě, jenže v Marrákeši potvrzuje skvělou formu a povedlo se mu na tamním turnaji vyhrát první titul od loňského února.