Denní menu, 9.4.2022: Lehečka úspěšně zahájil kvalifikaci na Masters, Hradecká je ve finále

- Redakce

Jiří Lehečka vstoupil v sobotu dopoledne do kvalifikačních bojů na prvním antukovém Masters této sezony. V Monte Carlu úspěšně otočil skóre zápasu se Švýcarem Henrim Laaksonenem a zahraje si o hlavní soutěž. Lucie Hradecká se Saniou Mirzaovou vybojovaly postup do finále v Charlestonu. Zdeněk Kolář odehrál náročný dvojboj na challengeru v Oeiras. Český tenista ovšem neuspěl ani v semifinále dvouhry, ani ve finále čtyřhry spolu s Adamem Pavláskem.

Češi v akci

Lehečka zahájil v Monte Carlu výhrou
Jiří Lehečka (98.) úspěšně otočil skóre úvodního kvalifikačního kola na antukovém Masters v Monte Carlu a zahraje si o postup do hlavní soutěže. V sobotním souboji s Henrim Laaksonenem (87.) sice prohrával 0:1 na sety a 2:4 ve druhé sadě, ale povedlo se mu vybojovat čtyři gemy v řadě, vynutit si rozhodující set a v něm stvrdit svůj postup po vítězství 6:7(0), 6:4, 6:2.

O postup do hlavní soutěže se utká s Benjaminem Bonzim (61.).

Více se utkání věnujeme zde.

Hradecká s Mirzaovou proklouzly do finále
Souhra Lucie Hradecké a Sanie Mirzaové zatím vypadá velmi slibně. Česko-indický pár, který letos prošel do semifinále na turnajích v Dubaji a Dauhá, si zahraje poprvé i ve finále! Na turnaji v Charlestonu totiž Hradecká s Mirzaovou zvládly semifinálový souboj s Caroline Dolehideovou a Šuaj Čang, které porazily 6:2, 4:6, 10:8 a zahrají si o první společný titul.

Kolář se do finále neprobojoval, nestačil na Eliase
Zdeněk Kolář (150.) na challengeru v Oeiras končí v semifinále. Český tenista, jenž se mezi nejlepší čtyřku dostal poprvé v sezoně, nestačil na domácího Gastaa Eliase (173.), jemuž podlehl ve třech setech 6:2, 2:6, 1:6.

Po zisku úvodní sady mu soupeř utekl za stavu 2:3 ve druhém setu, když Kolář prohrál celkem osm gemů v řadě. Díky postupu do semifinále se posune ve světovém žebříčku na 140. místo.

Kolář s Pavláskem titul nezískali
Zdeněk Kolář s Adamem Pavláskem neuspěli ve finále challengeru v Oeiras. Česká dvojice v souboji o titul podlehla domácímu páru Nuno Borgesovi a Franciscu Cabralovi za pouhých 51 minut hry po setech 4:6, 0:6.

ATP/WTA

Rolex Monte-Carlo Masters (muži, MON, 5 415 410 EUR, antuka)
1. kolo kvalifikace
JIŘÍ LEHEČKA (98.) – Henri Laaksonen (SUI, 87.) 6:7(0), 6:4, 6:2

Credit One Charleston Open (ženy, USA, 888 636 USD, zelená antuka)
Semifinále čtyřhry
Dolehideová (USA), Čang (CHN) – HRADECKÁ, Mirzaová (IND) 2:6, 6:4, 8:10

Challengery

Oeiras Challenger 2 (muži, POR, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Gastao Elias (POR, 173.) – ZDENĚK KOLÁŘ (150.) 2:6, 6:2, 6:1

Finále čtyřhry
Borges, Cabral (POR) – KOLÁŘ, PAVLÁSEK 6:4, 6:0