Obrat a další skalp členky Top 100! Linda Fruhvirtová vítězí také v Charlestonu

- Marek Bartošík

Překvapivá osmifinalistka z Miami Linda Fruhvirtová (188.) si drží parádní formu také na turnaji kategorie WTA 500 v Charlestonu. Šestnáctiletá držitelka divoké karty si na zelené antuce poradila v prvním kole s Chorvatkou Anou Konjuhovou (62.) po bezmála dvou hodinách 4:6, 6:1 a 6:3, když po prohraném úvodním setu nenabídla zkušenější soupeřce ani jeden brejkbol.

Ana Konjuhová je nejnovější obětí skvěle hrající české naděje Lindy Fruhvirtové. Nová členka druhé stovky žebříčku WTA navázala ve Spojených státech na úspěšné tažení z Miami, kde na cestě do osmifinále skolila Danku Koviničovou, Elise Mertensovou a Viktorii Azarenkovou.

Jistější vstup do zápasu v Charlestonu měla čtyřiadvacetiletá Konjuhová, která rozhodla o svém úspěchu v prvním setu jediným brejkem z pátého gemu. Česká tenistka se sice hned v šesté hře propracovala ke dvěma brejkbolům, šance na rychlé smazání manka ale nevyužila.

Zbývající dvě sady už nabídly divákům zcela jiný obrázek. Fruhvirtová nečelila ani jednomu brejkbolu a sama proměnila hned čtyři příležitosti na returnu (po dvou v každém setu). Konjuhová zakončila duel třemi dvojchybami v řadě!

Fruhvirtová si díky výhře připíše dalších 30 bodů do žebříčku WTA, v aktuálním „live rankingu“ bychom ji našli už na 166. místě! Ve druhém kole si talentovaná Češka zahraje buď se Švýcarkou Belindou Bencicovou (21.), nebo Číňankou Si-jü Wang (149.).

Credit One Charleston Open (ženy, USA, 888 636 USD, zelená antuka)
1. kolo dvouhry
Ana Konjuhová (CRO, 62.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (188.) 6:4, 1:6, 3:6