Sunshine double a krátká pauza. Šwiateková se odhlásila z Charlestonu

- Jan Vojkůvka

Polská tenistka Iga Šwiateková se po zápisu do tenisové historie rozhodla trochu pošetřit síly a doléčit menší zranění. Kvůli tomu se odhlásila z antukového turnaje v americkém Charlestonu. Jejím cílem je být v plné síle pro evropské antukové vrcholy, které budou následovat.

Dvacetiletá tenistka, která se v pondělí stane novou světovou jedničkou, dotáhla své působení ve Spojených státech do úspěšného, byť předčasného, konce. Polka, která dokázala vyhrát tři po sobě jdoucí turnaje WTA 1000 a získala jako čtvrtá žena v historii Sunshine double za vítězství v Indian Wells i Miami, se totiž na další americký turnaj nevydá.

Už na začátku dalšího týdne se měla představit na akci v americkém Charlestonu, kde se hraje na specifické zelené antuce. Místo toho se však takticky rozhodla si odpočinout a pošetřit síly na větší evropské turnaje.

„Chci se všem omluvit, ale po odehrání tří finále jsem unavená a mám lehce zraněnou paži,“ uvedla Šwiateková ke svému odstoupení z Charlestonu, kde měla plnit roli nasazené jedničky, ale nakonec se v losu hlavní soutěže vůbec neobjevila.

Šwiateková, která vyhrála už 17 zápasů v řadě a po zásluze bude po Ashleigh Bartyové v pořadí 28. světovou jedničkou, se na okruh vrátí 18. dubna, kdy bude hrát v německém Stuttgartu. V jejím kalendáři budou následovat další dvě tisícovky na prestižních turnajích v Madridu a Římě a posléze si zahraje na Roland Garros.

Roli nasazené jedničky v Charlestonu bude místo Šwiatekové plnit Aryna Sabalenková, která se ale herně trápí a prohrála tři zápasy v řadě. Roli nasazené trojky bude plnit Karolína Plíšková, která v Indian Wells a Miami rovněž prohrála oba své úvodní zápasy a bude na zelené antuce usilovat o první výhru v sezoně. Mezi nasazenými se představí i Petra Kvitová jako turnajová jedenáctka.