Velká rána pro Medveděva! Rus se podrobil operaci, přijde o celou antukovou sezonu?

- Jan Vojkůvka

Finalista letošního Australian Open může přijít o kompletní antukovou část sezony! Rus Daniil Medveděv, jenž v této sezoně na několik týdnů dokonce pronikl do čela světového žebříčku, se rozhodl po turnaji v Miami podrobit operaci kýly. Doba léčby se přitom může protáhnout až na dva měsíce!

Šestadvacetiletý Medveděv, jenž v Indian Wells a Miami nepotvrdil roli favorita, čímž se připravil o možnost vrátit se do čela světového žebříčku, si dá od tenisu poměrně dlouhou pauzu. Po svém vyřazení ve čtvrtfinále na Masters v Miami se rozhodl podstoupit operaci kýly, což jej může připravit i o Roland Garros, které startuje 22. května.

„Poslední měsíce jsem hrál s malou kýlou. Po konzultaci se svým týmem jsem se rozhodl, že podstoupím menší zákrok,“ uvedl na svém Twitteru ruský tenista. „Po něm bych měl být měsíc až dva mimo a budu tvrdě pracovat na tom, abych se na kurt vrátil co nejdříve,“ dodal.

Svým způsobem se může jednat o vynikající taktický krok. Antuková sezona totiž nepatří zrovna k nejoblíbenějším obdobím ruského tenisty, který se na tomto povrchu dost herně trápí. Na druhou stranu však i kvůli tomu neobhajuje příliš bodů a mohl znovu zaútočit na post světové jedničky.

K tomu je potřeba připočíst i fakt, že loni prožil na Roland Garros jakési antukové znovuzrození, když v Paříži prošel až do čtvrtfinále. Pokud by rekonvalescence po operaci neprobíhala zrovna hladce a protáhla se na zmíněné dva měsíce, pak by Rus v Paříži scházel a mohl kvůli tomu ztratit kontakt s Novakem Djokovičem. Srb totiž bude moci na Roland Garros hrát a absolvuje také minimálně Masters v Monte Carlu a domácí turnaj v Bělehradu.

Pro příznivce mužského tenisu se jedná o druhou velkou ránu před antukovou sezonou. Před Medveděvem se totiž na marodce ocitl také nejlepší antukář historie Rafael Nadal, který po turnaji v Indian Wells oznámil, že má únavovou zlomeninu žebra a musí na několik týdnů na tenis zapomenout.