VIDEO: Improvizace roku? Pravoruký tenista zahrál úžasný forhendový prohoz levou rukou

- Petr Sumbal

Zápas druhého kola na turnaji v Miami proti Stefanosi Tsitsipasovi sice prohrál, zato se však může J.J. Wolf pyšnit tím, že předvedl dost možná nejúžasnější úder letošního roku. Na konci druhého setu vystřihl úžasný forhendový prohoz po čáře levou rukou. Sám je přitom pravák a normálně hrává bekhend obouruč.

Podobná improvizace není na kurtu až takovou zvláštností. Pokud tenista ve výměně nestíhá a je jasné, že klasickým bekhendem obouruč by na míček nedosáhl, prodlouží svůj dosah tím, že si raketu přechytne pouze do levé ruky (v případě, že je pravák).

Do přesně takové situace se dostal během utkání druhého kola na turnaji v Miami proti řeckému favoritovi Stefanosu Tsitsipasovi také Američan J.J. Wolf. Co však následovalo, vyrazilo dech úplně všem přihlížejícím. Třiadvacetiletý tenista zasáhl tímto netypickým úderem míček tak čistě a přesně, že přistál na čáře. Šokovaný Tsitsipas se za projektilem jen ohlédl a pozvedl nad hlavu zdvižený palec.

Wolf následně vybojoval v tiebreaku vyrovnání na 1:1 na sety, závěrečná sada už ale patřila v poměru 6:1 Tsitsipasovi. Mladý Američan se tak s turnajem sice rozloučil, ale může si být jistý tím, že jeho famózní levoruký forhend bude aspirovat na ocenění nejlepší úder roku.

„Abych se přiznal, úplně jsem na tenhle moment zapomněl,“ prohlásil Wolf, když se ho po utkání na jeho úžasný úder zeptal reportér. „Ale bylo to v důležitém okamžiku, že? 5:5 ve druhém setu… Během tréninků zkouším tento úder docela často, ale v tak důležitém utkání se mi povedl poprvé,“ usmál se Američan.