Ani čtyři mečboly soupeřům nestačily! Kolář v Zadaru rozšířil svou sbírku deblových trofejí

- Jan Vojkůvka

Zatímco ve dvouhře se Zdeněk Kolář v této sezoně zatím stále hledá, ve čtyřhře slaví svůj druhý letošní titul. Na challengeru v chorvatském Zadaru spolu s Andreou Vavassorim dokázali vyhrát dramatické finálové střetnutí proti italsko-francouzské dvojici Francovi Agamenoneovi a Manuel Guinardovi po setech 3:6, 7:6(7), 10:6.

Pětadvacetiletý Kolář se v této sezoně ve dvouhře zatím herně trápí. Vyhrál pouze dvě singlová utkání, připsal si hned sedm porážek a prohrál rovněž pět posledních utkání v řadě. Během nadcházejících měsíců jej přitom čeká náročná obhajoba titulů v Oeiras, Iasi a Štětíně, díky nimž se v současnosti pohybuje na 137. místě světa.

Zatímco v singlu se český tenista prozatím stále hledá, v deblu je situace o poznání jiná. Po lednovém vítězství v Traralgonu, kde hrál s Francouzem Guinardem, se mu tentokrát povedlo triumfovat v Zadaru.

Finále, k němuž naskočil spolu s Italem Vavassorim, však bylo hodně náročné. Česko-italský pár, který spolu zvítězil i na turnaji v roce 2020 (v portugalské Maie), dokonce ve druhé sadě čelil v tiebreaku čtyřem mečbolům!

Agamenone s Guinardem však své šance k vítězství nevyužili a dali Kolářovi s Vavassorim šanci na obrat. Čehož oba nakonec také dosáhli, když tiebreak vyhráli 9:7 a následný supertiebreak ovládli 10:6.

Kolář výhrou v Zadaru potvrdil, že na okruhu ATP Challenger Tour patří k vůbec nejlepším deblistům, kteří na těchto turnajích hrají. V Chorvatsku totiž vybojoval už svůj patnáctý titul z této kategorie turnajů. Pro Vavassoriho se jednalo o jubilejní desátou trofej z challengerů.