Denní menu, 26.3.2022: Bouzková s Hradeckou hrají v Miami. Muchová nenastoupila, Siniaková skrečovala

- Redakce

Také dnes bude hlavním středobodem tenisového programu prestižní turnaj v Miami. Už od 16 hodin nastoupila k prvnímu zápasu na kurtu Butche Buchholze Kateřina Siniaková, která ale duel proti Australance Darii Savilleové skrečovala. Do utkání s Japonkou Naomi Ósakaovou nenastoupila Karolína Muchová. Česká dvojice Marie Bouzková, Lucie Hradecká prohrála po boji v prvním kole čtyřhry. V chorvatském Zadaru vybojoval Zdeněk Kolář po boku Itala Andrey Vavassoriho deblový titul, na challengeru v Lille naopak Jonáš Forejtek končí v semifinále.

Češi v akci

Bouzková s Hradeckou padly z mečbolů v supertiebreaku
Český pár Marie Bouzková, Lucie Hradecká skončil v Miami už v prvním kole, když nestačil na finalistky nedávného Indian Wells Asiu Muhammadovou, Enu Šibaharaovou. Češky prohrály s americko-japonskou dvojicí po téměř dvouhodinovém boji po setech 6:4, 3:6, 10:12. V rozhodujícím supertiebreaku si přitom Bouzková s Hradeckou vypracovaly hned tři mečboly, které však neproměnily. Soupeřky poté využily hned svou první šanci na ukončení zápasu.

Muchová do zápasu 3. kola nenastoupí
Karolína Muchová (74.) se rozhodla nenastoupit k utkání třetího kola turnaje WTA v Miami. Bez boje se tak do osmifinále dostala japonská tenistka Naomi Ósakaová (77.).

Důvodem, proč Muchová do utkání nenastoupila, byly dva náročné zápasy, které v Miami absolvovala. Česká tenistka uvedla, že po tak dlouhé tenisové pauze se její tělo nedokázalo zregenerovat před dalším utkáním. Vrátit se hodlá při turnajích na antuce.

Siniaková v Miami skrečovala
Kateřina Siniaková (53.) postup do osmifinále v Miami nevybojovala. Česká tenistka nenastoupila do utkání třetího kola v nejlepším rozpoložení, od začátku nebyla ve své kůži a po prvním setu, v němž obdržela kanára, se dokonce nechala ošetřovat. Kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním obtížím pak za stavu 0:6, 0:1 souboj s Dariou Savilleovou (249.) skrečovala.

Kolář rozšířil svou sbírku deblových titulů
Zatímco ve dvouhře se Zdeněk Kolář v této sezoně zatím stále hledá, ve čtyřhře slaví svůj druhý letošní titul. Na challengeru v chorvatském Zadaru spolu s Andreou Vavassorim dokázali vyhrát dramatické finálové střetnutí proti italsko-francouzské dvojici Francovi Agamenoneovi a Manuel Guinardovi po setech 3:6, 7:6(7), 10:6.

Více se utkání věnujeme zde.

Forejtek se do finále neprobojoval
Jonáš Forejtek (327.) si na své premiérové finále na okruhu ATP Challenger Tour bude muset ještě počkat. Český tenista nedokázal v sobotním semifinále nalézt recept na nasazenou jedničku Ricardase Berankise (87.) a souboj o postup do nedělního finále ve francouzském Lille prohrál dvakrát 4:6.

Vrbenský prohrál v Chorvatsku v semifinále
Michael Vrbenský (402.) si v chorvatské Opatiji finále nezahraje, na místním podniku ITF 25 jeho postup turnajem zastavil v semifinále maďarský tenista Mate Valkusz (437.), český hráč prohrál 2:6, 6:3, 4:6. V rozhodující sadě Vrbenský dokázal dvakrát zareagovat svá ztracená podání, ale v desátém gemu si znovu své podání neudržel, a to už znamenalo jeho porážku. Přesto se jednalo o zatím nejpovedenější turnaj českého tenisty v této sezóně.

České finále se nekoná, Šalková ani Klimovičová nepostoupily
Sedmnáctiletá česká tenistka Linda Klimovičová na turnaji ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu končí před branami finále, když prohrála s Číňankou Fang-čou Liou (552.) 1:6, 3:6. Turnaj tak pro ni skončil stejně jako na začátku března, kdy v Egyptě rovněž prohrála v semifinále.

Stejně dopadla na témže turnaji také stejně stará Dominika Šalková (732.), která podlehla ve třech setech 6:4, 1:6 a 1:6 Rusce Marii Tkačevové (532.). První set zvládla díky brejku v desátém gemu lépe Češka, ale ve zbytku utkání už na soupeřku nestačila.

ATP/WTA

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 8 369 455 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (53.) – Daria Savilleová (AUS, 249.) 0:6, 0:1 skreč Siniaková
KAROLÍNA MUCHOVÁ (74.) – Naomi Ósakaová (JPN, 77.) bez boje

1. kolo čtyřhry
Muhammadová (USA), Šibaharaová (JPN) – BOUZKOVÁ, HRADECKÁ 4:6, 6:3, 12:10

Challenger Tour

Play In Challenger, Lille (muži, FRA, 67 960 EUR, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Ricardas Berankis (LTU, 87.) – JONÁŠ FOREJTEK (327.) 6:4, 6:4

Falkensteiner Punta Skala – Zadar Open (muži, CRO, 45 730 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Agamenone (ITA), Guinard (FRA) – KOLÁŘ, Vavassori (ITA) 6:3, 6:7(7), 6:10

ITF World Tennis Tour

Istarska Rivijera, Opatija (muži, CRO, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Mate Valkusz (HUN, 437.) – MICHAEL VRBENSKÝ (402.) 6:2, 3:6, 6:4

Finále čtyřhry
Bonadio (ITA), VRBENSKÝ – Babič (CRO), P. Tsitsipas (GRE) 3:6, 6:4, 8:10

The Campus Open, Quinta do Lago (muži, POR, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry
JERMÁŘ, PECÁK – Matusevich, Paris (oba GBR) 4:6, 4:6

Egypt Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
DOMINIKA ŠALKOVÁ (732.) – Mariia Tkačevová (532.) 6:4, 1:6, 1:6
LINDA KLIMOVIČOVÁ (1238.) – Fang-čou Liou (CHN, 552.) 1:6, 3:6