Citelné ztráty (nejen) pro Miami. Na poslední chvíli se omluvily dvě grandslamové šampionky

- Marek Bartošík

Obě dlouho figurovaly v pavouku Miami Open, nakonec se tam ale kvůli zranění nepředstaví. Simona Halepová a Garbiňe Muguruzaová se ve čtvrtek omluvily z právě konaného turnaje na Floridě, což znamená velkou ztrátu pro pořadatele i natěšené fanoušky. Vždyť obě zmíněné hráčky jsou bývalými světovými jedničkami a na svém kontě mají shodně trofeje z Roland Garros a Wimbledonu.

Simona Halepová (19.) měla vstoupit ve čtvrtek do turnaje kategorie WTA 1000 v Miami, z prestižního klání se však na poslední chvíli omluvila kvůli zranění levého stehna.

„Při tréninku jsem ucítila ostrou bolest v levé noze. Od semifinále v Indian Wells jsem se potýkala s potížemi se stehnem a doufala jsem, že se jeho stav zlepší. Magnetická rezonance ale bohužel odhalila trhlinu ve svalu. Moje tělo potřebuje čas na vyléčení, a proto budu chybět tři týdny na turnajích,“ napsala na své sociální sítě třicetiletá Halepová, která tak přijde o podniky v Miami a Charlestonu a také o kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové v Polsku.

Uvolněné místo v pavouku Miami Open zaujala šťastná poražená z kvalifikace Harmony Tanová (91.). Francouzka ale druhou šanci nevyužila, když podlehla Australance Darje Savilleové (249.) 4:6 a 2:6.

Stejně dlouhou absenci jako Halepová oznámila i Garbiňe Muguruzaová (9.). Španělskou hvězdu, která zažívá nevydařený úvod sezóny, trápí zranění levého ramena.

„Je mi to moc líto, nicméně musím poslouchat své tělo. Jsem si jistá, že vše půjde dobře a budu moci zahájit antukovou sezónu v Madridu,“ napsala na Twitteru osmadvacetiletá Muguruzaová, jež vynechá i kvalifikační kolo BJKC na půdě Nizozemska.

Bývalou světovou jedničku nahradila v pavouku Australanka Storm Sandersová (156.), která dnes v Miami vyzve Američanku Lauren Davisovou (94.).