WTA

Los WTA Miami: Hned úvodní kolo nabízí české derby, chybí zraněná Krejčíková

- Marek Bartošík

Sotva skončil turnaj v Indian Wells, už je tady další akce kategorie WTA 1000 v Miami. Na Floridě má jistotu startu v hlavní soutěži sedm českých tenistek. Hned tři z nich, konkrétně Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Markéta Vondroušová, mají jako nasazené účastnice na úvod volný los. Bohužel už v první rundě na sebe narazí Tereza Martincová a Karolína Muchová. Kateřina Siniaková se střetne s jednou z úspěšných kvalifikantek, Lindu Fruhvirtovou čeká Danka Koviničová z Černé Hory. Teoreticky je tak možný další český mač, jelikož ve dvoukolové kvalifikaci zápolí i Marie Bouzková. Naopak na Miami Open schází kvůli zranění lokte Barbora Krejčíková.

Šance to byla nevelká, přesto se hned v prvním kole Miami Open uskuteční ryze český souboj, do něhož naskočí dvě zástupkyně klubu I.ČLTK Praha. Vracející se Karolínu Muchovou, nyní až 74. hráčku žebříčku WTA, čeká po zdravotních patáliích první start od loňského US Open. Naopak Tereza Martincová hraje ve velmi dobré formě a aktuálně okupuje 46. příčku světového pořadí.

Martincová s Muchovou na sebe narazily zatím dvakrát, v obou případech na antuce. Předloni na exhibičním LiveScore Cupu zvítězila Martincová 5:7, 6:4 a 6:3. V sezóně 2016 se na akci ITF v maďarském Györu radovala po setech 6:4 a 6:3 Muchová. Vítězku českého derby v Miami vyhlíží ve druhém kole finalistka loňského US Open Leylah Fernandezová (22.) z Kanady.

Už do úvodního kola Miami Open naskočí i Kateřina Siniaková (53.), která se dozví jméno své soupeřky po skončení kvalifikace. Pětadvacetiletá Češka se na Floridě zúčastní i čtyřhry, namísto zraněné Barbory Krejčíkové bude stát po jejím boku Australanka Storm Sandersová.

Na prestižním podniku na Floridě se představí také držitelka divoké karty Linda Fruhvirtová (279.). Šestnáctiletá česká naděje vyzve v prvním kole zkušenou Danku Koviničovou (66.) z Černé Hory, jež mimochodem v Indian Wells porazila Karolína Plíškovou.

Jako nasazené tenistky mají na úvod sedmikolové hlavní soutěže volno Karolína Plíšková (8.), Petra Kvitová (32.) a Markéta Vondroušová (33.). Nasazená šestka Plíšková vstoupí do turnaje buď proti domácí Robin Montgomeryové (439.), nebo kvalifikantce.

Turnajová osmadvacítka Kvitová narazí ve druhé rundě na Francouzku Claru Burelovou (82.), nebo některou z kvalifikantek. A konečně nasazená třicítka Vondroušová změří síly s vítězkou duelu mezi Kazaškou Julií Putincevovou (47.) a Němkou Nastasjou Schunkovou (243.).

Souběžně se singlovým turnajem se bude konat i soutěž čtyřhry. Do ní naskočí kromě Siniakové ještě česká dvojice Marie Bouzková, Lucie Hradecká a také velezkušená Květa Peschkeová spolu s talentovanou Slovenkou Terezou Mihalíkovou.

Kompletní los ženské dvouhry na letošním Miami Open naleznete zde.