Britky nominovaly na souboj s Češkami. Jedničkou bude debutující grandslamová šampionka

- Jan Vojkůvka

Blížící se kvalifikační zápas Billie Jean King Cupu mezi Českou republikou a Velkou Británií zná první nominaci. Svou soupisku na střetnutí, které se uskuteční 15. a 16. dubna v areálu klubu I. ČLTK Praha, zveřejnil britský výběr. Jedničkou bude teprve devatenáctiletá Emma Raducanuová, jež prožije v ženské týmové soutěži svou premiéru.

Vedle Raducanuové, která je v současnosti jedinou Britkou v první světové stovce, byly do britského týmu nominovány Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.

„Těšíme se na tuto výzvu,“ pronesla kapitánka britského týmu Anne Keothavongová, která hodlá boj o postup na závěrečný turnaj vložit zejména na bedra mladičké Raducanuové. „I když byla součástí našich týmů v letech 2019 a 2020, tak bude Emma ve dvouhře debutovat.“

Dvojkou by měla být Harriet Dartová, které náleží pozice ve druhé světové stovce. „Harriet a Katie byly v posledních několika letech nedílnou součástí našeho týmu,“ řekla na adresu Dartové a Swanové Keothavongová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený LTA (@lta)

Kromě této zkušené dvojice nominovala britská kapitánka také vůbec poprvé dvacetiletou Sonay Kartalovou. Neočekává se ale, že by členka čtvrté světové stovky do utkání s Češkami aktivně zasáhla. „Jsem nadšená, že mohu Sonay tuto zkušenost poprvé poskytnout,“ uvedla k její premiérové nominaci.

Nominace českého týmu na kvalifikační utkání by měla být rovněž zveřejněna během pátečního odpoledne.